Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σάμος: Παράσταση στο ΣΕΠΕ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει τους απεργούς και διαδηλωτές που συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ σε Σάμο και Ικαρία.

Χαιρετίζει όλους όσους αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, αλλά και όλους τους νέους και νέες, και κύρια αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να πάρουν μέρος στον αγώνα. Τους άνεργους που βγήκαν στο δρόμο, τους εποχικά απασχολούμενους. Όλους όσους δεν λογάριασαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες.


Στη Σάμο, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ). 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΣ μαζί με εκπροσώπους από τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, καταγγείλαμε την ανασφάλιστη εργασία, την παραβίαση ωραρίων και συμβάσεων, την απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που επικρατούν στο χώρο των κατασκευών, του τουρισμού-επισιτισμού, των σούπερ μάρκετ, κλπ. Συνολικά καταγγείλαμε την εργοδοτική ασυδοσία, και τις παραβιάσεις στα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει για τον εργαζόμενο.

Ζητήσαμε επιτακτικά και επισημάναμε ακόμη μια φορά την ανάγκη αύξησης των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, παρουσία και εκπροσώπων του ΕΚΣ. Καταγγείλαμε τις καθυστερήσεις και τη γενικότερη στάση που κρατάει σε όσα ήδη έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν και σε ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δηλώσαμε ταυτόχρονα την ανάγκη προσλήψεων στο ΣΕΠΕ και να μην κλείσει το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης.

Τέλος ζητήσαμε να μη δείξει καμία ανοχή η οποία θα είναι σε βάρος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι φέρει ευθύνη και θα είναι υπόλογη στους εργαζόμενους και άνεργους των νησιών μας.

Το ΕΚΣ αλλά και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δηλώσαμε κατηγορηματικά στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι θα μας βρει απέναντι αν δείξει την παραμικρή ανοχή ή ολιγωρία μπροστά στις εργοδοτικές παρανομίες και αυθαιρεσίες. Ότι είναι χρέος της να προστατέψει τους εργαζόμενους από αυτές.

Διεκδικούμε την εφαρμογή των όσων δικαιωμάτων εργασιακών και ασφαλιστικών μας έχουν απομείνει. Μαζικά και με όρους κινήματος παλεύουμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, για μια ζωή με δικαιώματα βάση των αναγκών μας για μας και τα παιδιά μας. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους για συσπείρωση στα σωματεία τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: