Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κ. Καραβασίλης, ο Ελληνοκαναδός και Σαμιώτης Μουσικός που διαπρέπει


Έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους πιο δημιουργικούς και πιο προικισμένους νέους συνθέτες του Καναδά», αλλά και ως «ο πιο σπουδαίος ελληνικής καταγωγής συνθέτης της γενιάς του» από το μουσικό περιοδικό JΑΖΖ & ΤΖαΖ.

Γεννημένος στο Τορόντο όπου και ζεί σήμερα, ο Κων/νος Καραβασίλης είναι γόνος οικογένειας απο τη Σάμο, και μεγάλωσε στο Πυθαγόρειο.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε ηλικία έξι χρόνων, όταν ένας οικογενειακός φίλος του έκανε δώρο ένα βιολί. Υπήρξε ο νικητής του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ σύνθεσης του Βόλου, αποσπώντας 3 χρυσά μετάλλια, τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που έδωσε ποτέ το φεστιβάλ αυτό, για να ακολουθήσουν και άλλες βραβεύσεις ανά τον κόσμο με πιο πρόσφατο το βραβείο Harry Freedman Recording Award (Καναδάς 2010).

Έργα του έχουν παραγγείλει σπουδαίοι σολίστ, μουσικά σύνολα αλλά και διεθνούς κύρους μουσικοί οργανισμοί σε όλον το κόσμο.

Η εργογραφία του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 7 κοντσέρτα, συνθέσεις μουσικής δωματίου, ορχηστρικά, χορωδιακά, αλλά και ηλεκτροακουστικά έργα, ενώ μουσική του έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι μουσικοί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Ιαπωνία.

Σήμερα, στα 34 του χρόνια, η μουσική του έχει ερμηνευτεί σε πάνω απο 20 χώρες και στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, το Bunka Kaikan στο Τόκυο, τον Κυκλικό Πύργο της Κοπενχάγης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνων, κ.α.

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ελλάδα, στα μέσα Φεβρουαρίου, οπου και θα ακουστεί το έργο του απο τη Κρήτη εώς την Κέρκυρα!


Μουσική του πολυβραβευμένου μουσουργού Κων/νου Καραβασίλη με άρωμα απο το Αιγαίο και τη Μικρά Ασια: “Postcard from Smyrna”, ερμηνευμένο στο πιάνο απο την Christina Petrowksa Quilico, μια απο τις ποιό διάσημες σολίστ του Καναδά.

samostimes.gr, με πληροφορίες απο classicalradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: