Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δραστηριότητες Λαικής Συσπείρωσης στη Σάμο

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι το βράδυ της Δευτέρας 24-2-2012, μίλησαν για τη σημασία και το πολιτικό ζητούμενο της επικείμενης εκλογικής μάχης του Μάη , ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ Νίκος Σορόκος και οι, Αντώνης Δράκος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης , Κώστας Τζίχας υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Μεγάλη πολιτική αναμέτρηση με ενιαίο στόχο , την ενίσχυση του ΚΚΕ ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χαρακτήρισε τις εκλογές για ευρωβουλή, περιφέρεια και δήμο ο Νίκος Σορόκος ,καλώντας το λαό και τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα από την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων χρόνων και να απορρίψει και τα δύο μείγματα της ίδιας πολιτικής που του προτείνουν, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ είπε, είχε έγκαιρα αποκαλύψει τη φύση της Ε.Ε ως ένωση των μονοπωλίων και ακόμη μια φορά υπογραμμίζει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία δεν μπορεί να γίνει ανθρωπινότερη. Όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο κοροϊδεύουν το λαό, λειτουργούν συνειδητά σε βάρος του.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, Αντώνης Δράκος, τόνισε στο χαιρετισμό του ότι στα ψηφοδέλτιά της Λαϊκής Συσπείρωσης, βρίσκονται πρωτοπόροι αγωνιστές του νησιού που αποτελούν εγγύηση ότι θα είναι στη πρώτη γραμμή και μετά τις εκλογές. είμασταν παρόντες σε όλους τους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νομού μας και του Βόρειου Αιγαίου. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που συγκυβέρνησαν εναλλάξ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ- ΛΑΟΣ), όχι μόνο ήταν απόντες από τέτοιους αγώνες, αλλά σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας) από κοινού διαχειρίστηκαν αυτές τις πολιτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Πολιτικές της ΕΕ της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς που επέβαλλε το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και το προσκυνούσαν. Το ίδιο έκαναν και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες ‘‘αντιμνημονιακές‘’ σήμερα δυνάμεις. Έβαλαν πλάτη με την συμμετοχή τοπικών στελεχών, σε μια ανάπτυξη που κέρδιζαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δίνουμε τη μάχη για ένα δήμο που θα πρωτοστατεί στους λαϊκούς αγώνες, που θα διεκδικεί προς όφελος του λαού, που θα αρνηθεί να παραδώσει τους φυσικούς πόρους του τόπου στην εκμετάλλευση , που θα είναι δίπλα στη λαϊκή οικογένεια, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Κώστας Τζίχας, καλώντας όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν μαζί με τους κομμουνιστές, να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η συμμετοχή μας σ’αυτά δεν έχει σχέση με καριέρες και προσωπικές φιλοδοξίες , είναι θέση μάχης είναι θέση εμπροσθοφυλακής του λαϊκού κινήματος, τόνισε.

Να σημειωθεί ότι στο Καρλόβασι έγινε η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση του ΚΚΕ μετά από το Βαθύ και τους Μυτιληνιούς και θα ακολουθήσει αυτή του Μαραθοκάμπου, την Παρασκευή 7 Μάρτη. Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων στα χωριά της Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: