Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σάμος - Ικαρία - Φούρνοι: «Πράσινο φως» για δρομολόγια της ΝΕΛ


Τελικώς, απ’ ότι όλα δείχνουν, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά και από την επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου, θα προχωρήσει στην έγκριση των δρομολογίων που προτείνει η ΝΕΛ για τα πλοία της «Θεόφιλος» και European Express, παρά τα όσα συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη που προκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Αθανάσιου Μπούσιου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής κ. Νίκο Ζωϊδη ενώ έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας καιΑιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται ότι η ΝΕΛ με επιστολή που απέστειλε προς το υπουργείο Ναυτιλίας και βουλευτές των κομμάτων,ζητούσε την έγκριση των συνδυαστικών δρομολογίων υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Σάμος και οι Φούρνοιθα εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται πλήρως η σύμβαση του βορείουΑιγαίου, με 2 δρομολόγια από Καβάλα και 1 από Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον αναφέρει ότι θα εξασφαλίζεται τρεις φορές την εβδομάδα η σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα αντί μιας μόνο σύνδεσης Ικαρία - Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση.

Πηγές στο χώρο της ακτοπλοΐας σημείωναν ότι αν το υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει τελικά τα συνδυαστικάδρομολόγια για τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου η εταιρεία θα εξοικονομήσει τεράστιο κόστος από τα καύσιμα, ενώ θαεξυπηρετήσει και καλύτερα τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Το μόνο ερωτηματικό είναι αν μέχρι τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, το "European Express" θα έχει λάβει το σχετικό πιστοποιητικό από την Επιθεώρηση που του επέβαλε απαγορευτικό απόπλου στις 17 Ιανουαρίου.

http://samiakonvima.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: