Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σάμος: "Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας...."


Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκειά του, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές στις ανθρώπινες υποδομές με επακόλουθα σοβαρούς τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ύστερα από το σεισμό της Κεφαλονιάς, δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο κείμενα πολιτευτών, που αγγίζουν μάλιστα τις παρυφές εισαγγελικής έρευνας, με αναφορές στον έλεγχο και την αντισεισμική συμπεριφορά δημόσιων κτιριακών υποδομών, προκαλώντας ανησυχία στους συμπολίτες μας.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, σας αποστέλλουμε την απάντηση της Αντιπεριφέρειας Σάμου σε έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών.

Σάμος 21-02-2014

Σχετικά με την υπ΄ αρ. 6170/12-2-2014 Ερώτηση του κ. του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Τέρενς – Νικολάου Κουϊκ, σας ενημερώνουμε ότι:


Στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, έχει ολοκληρωθεί προσεισμικός έλεγχος και έλεγχος μη δομικής τρωτότητας σε κτίρια στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της με αρ. πρωτ. 2189/29-5-2001 εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και τις σχετικές νεώτερες και επικαιροποιημένες οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας. Τα απογραφικά στοιχεία και τα τεχνικά δελτία των ελέγχων έχουν αποσταλεί στον ΟΑΣΠ. Και προφανώς περιλαμβάνονται στον αριθμό των 8.000 του κατάλογου ελέγχων κτιρίων πανελλαδικά, που έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός.

ΣΑΜΟΣ

Παιδικοί Σταθμοί και νηπιαγωγεία: 9, Σχολεία – Γυμνάσια -Λύκεια : 18,

Δημοτικά Καταστήματα: 4 , Δημόσια κτίρια, ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωφελούς χρήσης και εγκαταστάσεων: 31

ΙΚΑΡΙΑ

Παιδικοί Σταθμοί, νηπιαγωγεία σχολεία : 20, Γυμνάσια -Λύκεια : 4,

Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, ιατρεία και κτήρια κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων: 37

ΦΟΥΡΝΟΙ

Σχολεία : 7, Γυμνάσια : 1, Δημοτικά Καταστήματα : 4

Τα αποτελέσματα των ελέγχων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης αντισεισμικής προστασίας και διαχείρισης έκτατων αναγκών και ο συντονισμός ενεργειών για κινδύνους από σεισμό, έχουν ανακοινωθεί στην από 08-04-2013 συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολίτικης Προστασίας, ευθύνης της Αντιπεριφέρειας. Η Αντιπεριφέρεια Σάμου συνεχώς ενημερώνετε, παρακολουθεί, συνδράμει και ελέγχει τα δημόσια κτίρια κοινωφελούς χρήσης για την ασφάλεια του ντόπιου πληθυσμού από σεισμό, σε αντίθεση με τους σεισμοπροφήτες, που απασχολούν με καταγγελίες το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: