Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σάμος: Μια βραδιά γεμάτη με χρώματα και αρώματα (Φωτορεπορτάζ)

Χθες το βράδυ 26 Φλεβάρη, στην καινούργια αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου παρουσιάστηκε το βιβλίο της εκπαιδευτικού Έλενας Χουσνή, με τίτλο "Στα άδυτα των δυτών".

Ομιλητές ήταν ο Χρίστος Λάνδρος Φιλόλογος, η Αγγέλα Χατζημιχάλη Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων Κράτους και ο Μανώλης Πυργιώτης Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σάμου. 


Στο πιάνο ήταν η Μαριάννα Μπαρούτα ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκαν φωτογραφίες της Ελεάνας Κωνσταντάκη.

Ήταν μια ζεστή βραδιά με πολύ κόσμο που τίμησαν την Έλενα στο πρώτο ολοκληρωμένο Βιβλίο της, αφού η ίδια με ψευδώνυμο έως σήμερα έχει γράψει και δημοσιεύσει αρκετά πεζογραφήματα, κυρίως μέσα από τις σελίδες του Σαμιώτικου Περιοδικού "ΑΠΟΠΛΟΥΣ", αλλά και αλλού αν διαβάσει κανείς το σεμνό βιογραφικό της πιο κάτω παραθέτουμε.


Εντύπωση προκάλεσε στους περισσότερους που παραβρέθηκαν και η ωραία νέα αίθουσα που κατάφερε σχεδόν να ολοκληρώσει ο αντι Περιφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ ήταν εκεί συγχαίρει την Έλενα Χουσνή και της εύχεται να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.  

Λίγα λόγια την Συγγραφέα :

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ενώ σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου.

Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της «Άλικο σαν το... Αίμα» έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την ΠΕΛ εξ άλλου έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς.


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: