Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τοποθέτηση πινακίδων στον ορεινό όγκο του Καρβούνι & Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας



Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Σάμου, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στον ορεινό όγκο του Καρβούνι. 

Το έργο προϋπολογισμού 15.700,00 € εκτελέσθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. 


Η σήμανση με τις πινακίδες κατεύθυνσης, όσο και με τις πληροφοριακές θέσης-στάσης του επισκέπτη, στη χαρακτηρισμένη ζώνη των οικοσυστημάτων NATURA και των ζωνών ενδιαίτησης άγριων πτηνών και ζώων της κεντρικής Σάμου, αναδεικνύει περιβαλλοντικά τις αξίες της περιοχής, ενώ παράλληλα διευκολύνει το έργο πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Σας επισυνάπτουμε δείγματα των καλαίσθητων πινακίδων, που θα συναντήσει ο επισκέπτης στις διαδρομές του Καρβούνι.

Στις 17/02/2014 υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η σύμβαση κατασκευής του έργου « Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Άγιο Κήρυκο νήσου Ικαρίας». 

Το έργο προϋπολογισμού 9.456.000,00 € επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. 

Η κατασκευή του καταφυγίου είναι στη θέση «Μουσταφά», ανατολικά της λιμενολεκάνης του λιμένα Αγίου Κηρύκου και θα έχει την δυνατότητα ελλιμενισμού 77 τουριστικών σκαφών με μήκη από 6,00 έως 15,00 μέτρα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, φορέας διαχείρισης θα είναι ο Δήμος Ικαρίας, ο οποίος συνέβαλε στο προπαρασκευαστικό στάδιο των μελετών για τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: