Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σάμος: Ραγδαίες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Μαρτίου ώστε να συζητηθεί η αδιέξοδη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας με την ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ που απ΄ ότι όλα δείχνουν δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να ανταποκριθεί στις δρομολογιακές της υποχρεώσεις. 

Ήδη μέλη του πληρώματος του πλοίου European Express προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση του δρομολογίου της Παρασκευής. Η NEL Lines σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει:



"Κατόπιν απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο), περί μη εκτέλεσης του σημερινού δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, σας ενημερώνουμε ότι το σημερινό δρομολόγιο Παρασκευής 28/03/14 από Πειραιά προς Σύρο – Εύδηλο – Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή, δεν θα εκτελεστεί. 

Οι 293 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδεύσουν με το ανωτέρω πλοίο ενημερώνονται από την εταιρεία. Η εταιρεία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την εξέλιξη αυτή και θα επανέλθει τη Δευτέρα 31/03/14 με νεότερη ανακοίνωση για την εκτέλεση επομένων δρομολογίων του ανωτέρω πλοίου."

Στη σύσκεψη, την οποίο προκάλεσε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, από την οποία απουσίαζε ακόμη μια φορά ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήταν παρόντες η βουλευτής Σάμου κα Καλογερή, ο αντιπεριφεριάρχης Σάμου κ. Παπαθεοφάνους, ο δήμαρχος Σάμου κ. Θάνος ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Λογοθέτης ενώ υπήρξε και αντιπροσώπευση της Ικαρίας. Η συζήτηση έγινε παρόντος του διευθυντή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου κ. Ρήγα. 


Αποφασίσθηκε η προσωρινή εκτέλεση ενός δρομολογίου από την Blue Star Ferries προς τα νησιά μας ενώ το υπουργείο θα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις για οριστική λύση του προβλήματος, διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλη και δυναμική αντίδραση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Σάμου.

http://samiakonvima.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: