Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σάμος: Μείωση των παραβόλων για δήλωση κυνηγετικών όπλων

1. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 59 του Ν.2168/1993 ( επισυνάπτεται) που αφορά σε δήλωση των κυνηγετικών όπλων, πλέον ισχύουν τα παρακάτω:

α. Το ποσό του παραβόλου ανέρχεται πλέον στα 60 € για όσα όπλα δεν έχουν ποτέ δηλωθεί.

β. Το ποσό του παραβόλου για όσα όπλα είναι δηλωμένα και έχει λήξει η άδεια κατοχής τους στο ποσό των 30 €.

γ. Επίσης για όσους εκκρεμεί ποινική δίωξη για ανωτέρω περιπτώσεις δύνανται άμεσα να την τακτοποιήσουν με την καταβολή παραβόλου 60 €.

2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την άμεση τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σας.


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου 

Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να δείτε το Άρθρο 59. Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2168/1993 :

1. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 8 του ν. 2168/1993 (Α' 147), όπως προστέθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 10 του ν. 3944/2011 (Α' 67), αντικαθίσταται με εδάφια ως εξής:


«Στην περίπτωση αυτή, ο κάτοχος υποχρεούται να καταβάλει, για την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, το δεκαπλάσιο των τελών που προβλέπονται κάθε φορά. Ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν εντός διετίας από τη λήξη της ισχύος της άδειας κατοχής υποβάλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας και καταβάλει το πενταπλάσιο των προβλεπόμενων τελών για την ανανέωσή της. 

Μετά την πάροδο της ως άνω διετούς προθεσμίας, ο κάτοχος του κυνηγετικού όπλου δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την αρχή υποβάλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας και καταβάλλει το πενταπλάσιο των προβλεπόμενων τελών.










Δεν υπάρχουν σχόλια: