Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ολομέτωπη Δούρου στους εθνικούς εργολάβους (video)

Η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου κατήγγειλε τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό για ανυπαρξία έργου και ισχυρίστηκε ότι διαστρεβλώνονται τα λεγόμενά της από τα μεγάλα κανάλια χαρακτηρίζοντάς τα "εργολάβους της παραπληροφόρησης", μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο "Ε".

Απαντώντας στο γιατί δέχεται αυτην τη επίθεση εξήγησε ότι πίσω από τις εργολαβικές επιθέσεις κρύβονται τεράστια συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση σκουπιδιών, που θα εξοντωθούν εάν υλοποιηθεί το πρόγραμμα διαχείρισης βάσει της κοινοτικής οδηγίας: “Από τους «εθνικούς εργολάβους» που θέλουν τα σκουπίδια μέχρι τις συκοφαντικές επιθέσεις κάποιων ΜΜΕ, υπάρχει μία ευθεία γραμμή την οποία θα σπάσουμε”.

Στην ερώτηση για το πως θα σταματήσει τη διαπλοκή, η Ρ.Δούρου αποκάλυψε ότι σκοπός είναι η άμεση εφαρμογή του λεγόμενου «Βασικού Μετόχου» που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση Καραμανλή αλλά δεν εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά και το βλέμμα έδειχνε ότι δεν αστειεύεται.Το θέμα είναι τι θα πουν και κάποιοι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν κυβέρνηση και θα πρέπει να συγκρουστούν”

Για το Γ. Σγουρό σημείωσε ότι στο μόνο που συνέβαλε ήταν οι πολίτες να αγνοούν το ρόλο και τη σημασία της περιφέρειας. “Απ’ την άλλη μεριά τρέχει τώρα, προεκλογικά, να περάσει 65 εγκρίσεις προγραμμάτων σε μία μέρα, που αφορούν μάλιστα συμβάσεις για συγκεκριμένους δήμους. Τριάμισι χρόνια τι έκανε;”



Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής έθεσε ως πρώτα σε προτεραιότητα τα μεγάλα θέματα του Αστέρα και του Ελληνικού και βέβαια τα ζητήματα μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία, των αστέγων, των συσσιτίων και των ανέργων.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ενός ανδρός αρχή, δεν θα έχει τίποτα να περιμένει ο ελληνικός λαός και θα είμαι η πρώτη που θα παραιτηθώ. Προσπαθείτε να ερμηνεύσετε την αξιωματική αντιπολίτευση με παλαιοκομματικούς όρους που χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.» είπε η Ρένα Δούρου στην πρωινή εκπομπή του «Ε» όταν τέθηκε το θέμα που αναπαράγουν τα συστημικά ΜΜΕ, περί δήθεν διαφωνιών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους δημοσιογράφους που επαναλαμβάνουν, όχι τυχαία, πανομοιότυπες ερωτήσεις παίζοντας το ρόλο της κυβέρνησης, εκτρέποντας έτσι, την πολιτική επικαιρότητα, μακριά από τα προβλήματα της χώρας και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» επεσήμανε. Επανέλαβε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου μέρους τους χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.Όταν έχεις κρίση χρέους είναι αναπόφευκτη η κρίση και στην δημοκρατία. Η αριστερά δεν απεμπολεί τον πατριωτισμό, αντίθετα πατριώτης δεν είναι αυτός που συγκινείται μόνο στις εθνικές εορτές αλλά αυτός που νοιάζεται να βρουν δουλειά οι άνεργοι.
«Ο πρωθυπουργός, με τον τρόπο που χειρίστηκε την υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου, χαρίζει την περιφέρεια Αττικής, σε έναν άνθρωπο που παρόλο που είναι 12 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος. Για να υπάρχει ο Βενιζέλος μετεκλογικά θυσιάζει την περιφέρεια Αττικής» είπε η Ρ. Δούρου και κάλεσε τον Γ. Σγουρό, να παραιτηθεί.





http://7imeres.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: