Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ποιά είναι τα βιογραφικά των υποψηφίων της "Γόνιμης Γραμμής" στη Σάμο ?

Ευαγγελία Μαρώλια

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου

Γεννημένη το 1951 στο Βαθύ της Σάμου, πήγε σχολείο στο Πυθαγόρειο όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ). Έλαβε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίσθηκε και βασανίστηκε από τους συνταγματάρχες της χούντας.

Εργάσθηκε ως οικονομολόγος, ελεύθερη επαγγελματίας και μισθωτή και επί τριετία στον ΕΟΜΕΧ.

Με σταθερή κατοικία στη Σάμο έως το 2001, οπότε για οικογενειακούς λόγους ζει ανάμεσα στη Σάμο και την Ικαρία.

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργή στα κινήματα των πολιτών της Ικαρίας για την αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και του φυσικού περιβάλλοντος. Συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα για την υγεία και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.




Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος

Γεννήθηκε το 1962 και από το 2007 κατοικεί στη Σάμο. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1984 ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Υπηρέτησε σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις στις Ειδικές Δυνάμεις και το Μηχανικό. Πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής και υποβρύχιος καταστροφέας, απόφοιτος της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Υπηρέτησε ως διοικητής σε μονάδες της Λέσβου και της Σάμου. Έχει γνώσεις σεμιναριακού επιπέδου στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε επιχειρήσεις και δημόσια διοίκηση, στις πληροφοριακές επιχειρήσεις και στη διαχείριση κρίσεων. Από τους πρώτους που συμμετείχαν, το 2005, στην Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστρατεύτηκε το 2007 με το βαθμό του Συνταγματάρχη και από τότε είναι εκπαιδευτής καταδύσεων, σε επίπεδο Master. Το 2007 ήταν από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης εθελοντικών υποβρύχιων καθαρισμών στη Σάμο, ενώ συμμετέχει σε συλλόγους και σωματεία του νησιού με σκοπό τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είμαι παντρεμένος με την Νίκη Χατζημιχάλη και έχουν 6 παιδιά και 4 εγγόνια.



Νίκος Γεροντής

Ο γιος του Γιάννη και της Αλέκας Γεροντή γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος. Είχε ενεργή συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της γενιάς του ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας.

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερικός Σύμβουλος Σάμου με τον συνδυασμό «Πολίτες Κόντρα στο Καιρό το 2010».

Συμμετέχει ενεργά σε όλα τα κινήματα που αναπτύχθηκαν στον τόπο μας και με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» θέλει να ενισχύσει το μήνυμα προς τη γενιά του: «Εμείς θα μείνουμε εδώ! Θα δώσουμε όλες μας της δυνάμεις για τη προκοπή του τόπου. Δεν αντέχουμε άλλο, παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Όλοι μαζί να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!»
.


Δημήτριος Κακοβάνος

Γεννήθηκε στο Μαραθόκαμπο Σάμου το 1947 όπου και κατοικεί μόνιμα. Ασχολήθηκε με την ξυλουργική και τα γεωργικά. 

Συμμετέχει από μικρός στο αριστερό κίνημα, κυνηγημένος για τις ιδέες του κατά τη διάρκεια της επταετίας της χούντας. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Χαραλάμπους και έχει τρία παιδιά.




Μανώλης Καλογερής

Γεννήθηκε το 1962 στο Βελγικό Κονγκό αλλά από τα πέντε του χρόνια ζει στη Σάμο. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στον επιστημονικό του χώρο μέχρι το 2000, χρονιά που διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση. 

Συνδικαλιστής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου, ενώ συμμετείχε αρκετές φορές στις εκλογές για την ανάδειξη οργάνων του ΤΕΕ. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στη ΚΝΕ, αργότερα μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Έγγαμος με ένα παιδί.



Σταυρούλα Καραδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατοικεί μόνιμα στο Νέο Καρλόβασι από το Δεκέμβριο του 1984. Είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών και ασχολείται με τα οικιακά. 

Η πολιτική των μνημονίων που έπληξε και τη δική της οικογένεια ήταν το βασικό κίνητρο που την οδήγησε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Αγλαΐας Κυρίτση, «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή».


Αικατερίνη (Καίτη) Κοκκώνη

Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Μεσσήνη και έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Εμμανουέλλα. Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Θεολόγος), εργάζεται στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθοκάμπου. 

Έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ασχολήθηκε με τον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.




Γεώργιος Μαλάνος

Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1983 όπου και διέμεινε με την οικογένειά του μέχρι το 1989. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο γυμνάσιο Πυθαγορείου και στο ενιαίο λύκειο Βαθέως. Tο 2001, μέσα από την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων φοίτησε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου (τμήμα Λογιστικής, σχολή διοίκησης και οικονομίας) όπου και αποφοίτησε το 2007, επιστρέφοντας στη Σάμο. 

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πυροβολικό και το 2008 απολύθηκε με το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού. Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε εταιρεία κατασκευής κουφωμάτων καθώς και πώλησης οικοδομικών υλικών στο Μεσόκαμπο της Σάμου.



Ισίδωρος Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε το 1953 στη Σάμο όπου και μεγάλωσε. Κατοικεί και εργάζεται ως συμβολαιογράφος στο χωριό Μαραθόκαμπος. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε πτυχίο από τη Νομική σχολή. 

Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα και κινήματα της Σάμου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παπαγεωργίου, δικηγόρο κι έχει δύο παιδιά.






Αλέξανδρος Σταθακιός

Γεννήθηκε το 1970 στην πόλη της Σάμου, με καταγωγή από τους Σπαθαραίους Σάμου, όπου έκανε και τα πρώτα βήματα της ζωής του. Σπούδασε Θεολογία και Κοινωνιολογία, ενώ εργάστηκε ταυτόχρονα από την οικοδομή, μέχρι εισπράκτορας των ΚΤΕΛ.

Το 1997-1998 ήταν υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου του Πνευματικού Ιδρύματος Σάμου «Ν. Δημητρίου».

Από το 2001,στελεχώνει την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Σάμου «Φάρος».

Έκτοτε είναι γνωστός από τις παρεμβάσεις του για την ενδυνάμωση του θεσμού των Κέντρων Πρόληψης, τόσο με την καθημερινή του παρέμβαση στους χώρους της Οικογένειας, της Εκπαίδευσης και της Νεολαίας, όσο και από το επιστημονικό του έργο και την συνδικαλιστική του δράση. Από το 2006 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, όπου και έχει εκλεγεί 3 φορές Πρόεδρος, θέση την οποία υπηρετεί και σήμερα. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.



Γιάννης Τσουκαλάκης

Γεννήθηκε το 1972 και από το 2006 κατοικεί μόνιμα στους Μανωλάτες της Σάμου. Απόφοιτος Γενικού Λυκείου και ΣΒΙΕ εργάστηκε ως χειριστής ιατρικών συσκευών και βοηθός ακτινολόγου, ενώ από το 1998 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2013 ήταν ιδιωτικός υπάλληλος σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες. 

Σήμερα είναι άνεργος, θύμα και αυτός των μνημονιακών πολιτικών που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας. Διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανωλατών Σάμου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού Σάμου. Είναι παντρεμένος με την Εύα Ξενοκτιστάκη και έχουν ένα παιδί.


Νικόλαος Χουσάς

Γεννήθηκα το 1976 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο της Νυρεμβέργης ακολούθησε η επαγγελματική του κατάρτιση σαν Ειδικός Πληροφορικής. Συμμετείχε και ανέλαβε δεκάδες project για τις εταιρίες που εργαζόταν σε πολλές περιοχές της Γερμανίας. Το 2008 αποφάσισε να επαναπατρισθεί, γυρίζοντας στην αγαπημένη του Σάμο, τόπο καταγωγής του πατέρα του. Αρχικά και για περίπου τέσσερα χρόνια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως τεχνικός υπολογιστών ενώ από το 2012 δημιούργησε την δική του επιχείρηση New Age IT στην πόλη της Σάμου, όπου και παρέχει τις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του υπηρεσίες στον τομέα της πληροφορικής.

Βιώνοντας όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, τα σοβαρά προβλήματα του νησιού, αποφάσισε να συστρατευθεί με τον συνδυασμό Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση, επιθυμώντας να συμβάλει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: