Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δήλωση Υποψ. Δημάρχου Κ. ΤΖΙΧΑ


Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Κώστας Τζίχας, μιλώντας σε συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Βουρλιώτες, έκανε τη παρακάτω δήλωση σχετικά με το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου, με συνέπεια να πνιγούν 22 άνθρωποι και άλλοι να αγνοούνται:

«Η νέα τραγωδία με το ναυάγιο και τον πνιγμό πάνω από 20 μεταναστών που προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στη Σάμο, προκαλεί εκτός από θλίψη και αγανάκτηση για την απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των κομμάτων που την στηρίζουν. Πολιτική ιμπεριαλιστική, δεκάδων στρατιωτικών επεμβάσεων, πολιτική καταλήστευσης χωρών και λαών που οδηγεί στην απελπισία και στο βίαιο ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους. 

Παράλληλα με την τακτική, της εν πλώ απώθησης των μεταναστών οδηγεί μοιραία σε πολύνεκρα ναυάγια. Τελικά και όσοι γλυτώσουν και έρθουν στη χώρα μας , παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ, εξ’ αιτίας των συμφωνιών που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις, να μη δίνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες προορισμού τους.

Ο λαός, πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: