Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ύπουλο χτύπημα της κυβέρνησης στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»

Σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου των λαϊκών αγορών θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων

Στο άρθρο 33, παράγραφος 2, του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο αναφέρεται: «Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου (σ.σ. σε αυτό εντάσσονται και οι διανομείς «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών (3.000) κατοίκων».

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ένα τέλος στο κίνημα που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα βάζοντας στην άκρη τους ενδιάμεσους στη σχέση παραγωγού και καταναλωτή. Με την υποστήριξη των πολιτών το κίνημα εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ίδιους τους καταναλωτές να προμηθευτούν τρόφιμα και προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» ανακούφισε χιλιάδες ανήμπορους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια και να περιορίσει τα κέρδη των «νταβατζήδων» της αγοράς, φαίνεται ότι ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.


 enallaktikos.gr, tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: