Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΣΑΜΟΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Σάμο, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Την συγκέντρωση άνοιξε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Έρη Ρίτσου η οποία τόνισε τη σημασία της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών και της ενίσχυσης του ΚΚΕ σ’ αυτές. 



Οι ευρωβουλευτές μας- τόνισε η Έρη Ρίτσου- με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους στο ευρωκοινοβούλιο ανέδειξαν σημαντικά λαϊκά προβλήματα , αποκάλυψαν στον ελληνικό λαό τα σχέδια των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων και στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό τους. 

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στον πρόωρο και ξαφνικό χαμό του Μπάμπη Αγγουράκη τον οποίο χαρακτήρισε σεμνό και ακούραστο αγωνιστή με πολύπλευρη προσφορά στο κόμμα και στο λαό.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε ακόμη ότι η προσπάθεια τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε πεδίο ανούσιας αντιπαράθεσης ώστε το αποτέλεσμά τους να θεωρηθεί πρόκριμα για τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας, συγκαλύπτει το πραγματικό διακύβευμα αυτής της μάχης που είναι η καταδίκη της Ε.Ε ως μηχανισμού επιβολής πάνω στους λαούς των μονοπωλιακών συμφερόντων και η αποφασιστικότητα του λαού να αντισταθεί στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.



Για τη συνέχεια, κάντε "κλικ" πιο κάτω:




Ο Αντώνης Δράκος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στις 18, τους στέλνουμε μήνυμα ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα βγει ενισχυμένη στη Σάμο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ θα μας κάνει ακόμα πιο αποφασιστικούς.

Τους στέλνουμε μήνυμα ότι δεν θα επαναπαυτούμε μόνο με τη ψήφο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο δυνατά με αισιοδοξία και ελπίδα.

Θα κάνουμε πράξη το όνομα του ψηφοδελτίου μας.

Θα πραγματοποιηθεί τέτοια ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ λαϊκή που θα τους τρομάξουμε.

Θα υπάρξουν κατακτήσεις γιατί το κίνημα θα πάρει αγωνιστική ανάσα.

Θα ενισχυθεί η συσπείρωση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Για άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα κάνουν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία.

Μαζί με το κίνημα θα διεκδικήσουμε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και οι κάτοικοι των νησιών μας.

Θα λειτουργήσουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων και όχι με γνώμονα τα συμφέροντα των εφοπλιστών τραπεζιτών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι διαχειρίστηκαν τις τύχες μας η Περιφέρεια Β. Αιγαίου αλλά και οι Δήμαρχοι των Νησιών μας.

Προσκυνάγανε την ανταγωνιστικότητα και την ελεύθερη αγορά. Λειτούργησαν με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε στεριά θάλασσα και αέρα.

Αυτή ακριβώς η πολιτική μας οδήγησε στη κρίση. Γι’ αυτό πρέπει να την αλλάξουμε μαζί με αυτούς που την υλοποιούσαν».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Σάμου Κώστα Τζίχα ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της τριπλής εκλογικής μάχης, στην επιχείρηση παραπλάνησης που επιχειρούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης με το πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές, αλλά και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει εκβιαστικά διλλήματα με στόχο τη λεηλασία της λαϊκής ψήφου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική με τον ίδιο βασικό στόχο: η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σάπιο σύστημά τους, να μη φτάσει να συναντηθεί με τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση διεξόδου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αυτό που πρέπει να ενώσει και στις 3 κάλπες, δήμο, περιφέρεια, ευρωεκλογές, τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ψηφίζοντας το ΚΚΕ, είναι η σκληρή καθημερινότητα που ζούμε και η αίσθηση ότι έρχονται χειρότερα με τη σφραγίδα της ΕΕ, της οικονομίας του κεφαλαίου και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. Γι’ αυτό είναι ανάγκη η ψήφος στις 18 & στις 25 Μάη να είναι ψήφος καταδίκης πρώτα απ’ όλα αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού , της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, και των κομμάτων που την στηρίζουν.

Η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική, άμεσα υλοποιήσιμη, λύση, ενόψει των εκλογών, είναι: ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, και με προοπτική την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Μιλώντας ειδικότερα για τις δημοτικές εκλογές έδωσε τα χαρακτηριστικά του δήμου συμμαχητή και συμπαραστάτη του λαού, σε αντιπαράθεση με το δήμο που υπηρετούν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις:

«Αγαπητοί συμπατριώτες

η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί με αποφασιστικότητα το Δήμο Σάμου.

Καμιά λαϊκή ψήφο δεν χαρίζουμε.

Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους.

Η πολιτική μας είναι διαμετρικά αντίθετη.

Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής στην πολιτική της Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων.
Απορρίπτουμε το Δήμο διαχειριστή της μιζέριας και των περικοπών των δημοσίων δαπανών.

Θέλουμε το Δήμο διεκδικητή των απαιτούμενων πόρων για τη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Απορρίπτουμε το Δήμο εργοδότη κακοπληρωμένων και ανασφάλιστων εργαζομένων περιορισμένης διάρκειας.

Θέλουμε το Δήμο εργοδότη μόνιμων εργαζομένων που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απορρίπτουμε το Δήμο επιχειρηματία που αντιμετωπίζει τους δημότες ως πελάτες.
Θέλουμε το Δήμο να παρέχει δωρεάν στο λαό και τη νεολαία τις στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες.

Απορρίπτουμε το Δήμο υπηρέτη των οικονομικών συμφερόντων.

Θέλουμε το Δήμο να δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε παρεμβάσεις και έργα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Απορρίπτουμε το Δήμο εκποιητή της δημόσιας περιουσίας.

Θέλουμε το Δήμο υπερασπιστή των δικαιωμάτων του λαού να απολαμβάνει ελεύθερες παραλίες και το φυσικό πλούτο του νησιού μας χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
Απορρίπτουμε το Δήμο φορομπήχτη κατά των δημοτών.

Θέλουμε το δήμο να απαιτεί και να διεκδικεί μόνιμη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Απορρίπτουμε το Δήμο ανάλγητο παρατηρητή της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Θέλουμε το δήμο εμπνευστή και οργανωτή της λαϊκής αλληλεγγύης που δίνει αγωνιστική προοπτική για να πάψει οριστικά η φτώχια και η ανέχεια.

Απορρίπτουμε το Δήμο που αδιαφορεί για την υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Θέλουμε το Δήμο μαχητή και συναγωνιστή του λαϊκού κινήματος για την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, του Κ.Υ και του Νοσοκομείου.

Απορρίπτουμε το Δήμο παθητικό παρατηρητή της διάλυσης των ελάχιστων προνοιακών δομών, όπως τα Κέντρα Ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων, το Βοήθεια στο σπίτι κ.ά.
Θέλουμε το Δήμο αρωγό και αιμοδότη των αναγκαίων υπηρεσιών προς τους δημότες που έχουν ανάγκη ειδικής μέριμνας και φροντίδας. 

Απορρίπτουμε το Δήμο εντολοδόχο και υποτελή της Ε.Ε και της κυβερνητικής πολιτικής

Θέλουμε το Δήμο εκφραστή των προβλημάτων του λαού και οργανωτή των αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καπηλεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις υποψήφιες περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα , κάποιοι απ’ αυτούς θυμήθηκαν το προ 30ετίας πέρασμά τους από τη ΚΝΕ ή την συνεργασία τους με το ΠΑΜΕ και τα μοστράρουν στα βιογραφικά τους.

Τι θέλουν να πετύχουν;

Είναι πράγματι τίτλος τιμής να είναι κανείς κομμουνιστής.

Αρκεί να συνεχίζει να είναι και όχι να το επικαλείται για να μαζεύει ψήφους

Ο τίτλος του μέλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δεν είναι διαβατήριο διαρκείας. Σφραγίζεται και ανανεώνεται καθημερινά με τη συνέπεια και την ακούραστη πάλη στο πλευρό της εργατικής τάξης, στο πλευρό του λαού.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέλους!!!»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας κλείνοντας κάλεσε το λαό και τη νεολαία να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού:

«Να γεμίσουν οι κάλπες γαρύφαλλα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στην περιφέρεια και στο Δήμο και σφυροδρέπανα στις ευρωεκλογές.

Φίλες και Φίλοι. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Όλοι στον αγώνα.

Δίνουμε την μάχη της ψήφου μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης. "ΚΚΕ ψηφίζουμε παντού, ….δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού"

Καλή δύναμη σε όλους. Με τη ΝΙΚΗ!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: