Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ !

Όλες οι Επικουρικές συντάξεις από τον Ιούνιο θα μειωθούν δραματικά ( 10% έως και 40%) με την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας σε κάθε Ταμείο ως νέα τεχνική βάση υπολογισμού, την κατάργηση κάθε της ενίσχυσης από το Κρατικό Προϋπολογισμό και την εφαρμογή της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος», έτσι ώστε οι δαπάνες τους να αντιστοιχούν στα έσοδα τους .

Με το Μεσοπρόθεσμο της περιόδου 2015-2018(που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) οι κρατικές δαπάνες μειώνονται και σταθεροποιούνται στα επίπεδα των 8,6 δις ευρώ το χρόνο, από 15 δις ευρώ που ήταν το 2012 και με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οι περικοπές θα επεκταθούν και στις κύριες συντάξεις. Από τον Ιανουάριο του 2015 αναμένονται και νέες μειώσεις με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των (κύριων ) συντάξεων (βασική 360 € και αναλογική (έτη ασφάλισης ).

Σε συνδυασμό με την τεράστια απώλεια εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από την ύφεση ,την εισφοροδιαφυγή, την μείωση των μισθών και εισφορών, την εισφοροδιαφυγή, τις οφειλές των εργοδοτών, την υψηλή ανεργία(27,5%), αναμένεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων και επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων οι οποίοι θα κληθούν για άλλη μια φορά, να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η υποβάθμιση της Υγείας προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης με την περικοπή των δαπανών, την κατάργηση των Ταμείων Υγείας στο χώρο μας, το κλείσιμο των Νοσοκομείων, την αύξηση της συμμετοχής μας στα φάρμακα . 

Για την αποτροπή του αρμαγεδώνα επιβάλλεται από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να αναπτύξουν μαζικούς και ενωτικούς αγώνες με ένα και μοναδικό στόχο ● την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της, με την κατάθεση ερωτήσεων προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών για την ανάδειξη του προβλήματος του ΕΤΑΤ σχετικά με το κόστος επιβάρυνσης του ΕΤΑΤ από τις εθελούσιες εξόδους που πραγματοποίησε η Gredit Agricole κατά την περίοδο 2007-2012. 

Με τις υπ΄αριθ.4750/5-12-2012, 5310/19-12-2012, 6873/7-2-2013, 11451/1137/5-6-2013, 2352/296/4/10/2013, 7448/911/2-4-2014 αναγνωρίστηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς ότι πράγματι υπήρξαν εθελούσιες αποχωρήσεις σύμφωνα με το αρθρ.69 παρ.1 ν.3371/2005 και αρθρ. 10 παρ. 6 ν.3620/2007 που προβλέπουν ότι ¨:

« οι Τράπεζες βαρύνονται και με τα ποσά των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου ,τα (οποία) ποσά όμως δεν έχουν προβλεφθεί στις σχετικές οικονομικές μελέτες για την ένταξη των οικείων Ταμείων στο ΕΤΑΤ» 

Εχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, σε συνεργασία με το ΕΤΑΤ, να υπολογιστεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου και έχει ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση της εκπόνησης της οικονομικής μελέτης που θα προσδιορίζει και θα τεκμηριώνει το κόστος επιβάρυνσης του ΕΤΑΤ από τις εθελούσιες εξόδου.

Επίσης έχει κατατεθεί ερώτηση, χωρίς να έχει ακόμη απαντηθεί, για τις μητέρες που μέχρι την 31-12-2010 είχαν συμπληρώσει 5500 ένσημα και είχαν ανήλικο παιδί για να σταματήσει η άδικη παρακράτηση των συντάξεων τους από την ημερομηνία ισχύος του ν.3863/15-7-2010 και να αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση μετά τις εκλογές.

Τελευταία κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπ. Εργασίας και απαιτείται να παρέμβει προς την ALFHA BANK για την άρση της αυθαίρετης , αδικαιολόγητης και ισοπεδωτικής μείωσης των μισθών των εργαζομένων που προέρχονται από την πρ .Εμπορική Τράπεζα.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Οι επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων συγκυβέρνησης και τρόικας στο βιοτικό μας επίπεδο, έχει προκαλέσει πολλαπλά αδιέξοδα.

Πέραν από τις επιμέρους διεκδικήσεις και τους αγώνες που πρέπει και επιβάλλεται να αναπτυχθούν με τη μαζική συμμετοχή όλων μας, δίνεται μια ακόμη δυνατότητα να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τη συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη , αντεργατική –αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο μας στις 25 Μάη.


25 ΜΑΪΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ALFHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: