Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ωρα να αποδοθούν ευθύνες για τις κακοτεχνίες στη Σάμο διαχρονικά

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς


Σε ένα παλιότερο άρθρο έγραφα ότι ουσιαστικά δεν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας και για αυτό εδώ και χρόνια συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν.

Στο άκουσμα της είδησης ότι οι σύλλογοι της πόλης της Σάμου (εμπορικός,εστίασης κ.α και τουλάχιστον τα προεδρεία τους) αποφάσισαν να κυνηγήσουν το αυτονόητο με μηνύσεις, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι ελπίζω για μια φορά έστω να αποδοθούν ευθύνες.

Είναι αδιανόητο να εκτελείται ένα έργο και όταν αυτό παραδίδεται να είναι άχρηστο ή να χρειάζονται μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να είναι λειτουργικό.

Είναι αδιανόητο να φτιάχνουμε έναν καινούργιο δρόμο και μόλις ολοκληρώνεται να βάζουμε μια πινακίδα που να λέει προσοχή ολισθηρότητα για να καλύψουμε την κακοτεχνία, όπως είχε γίνει με τον δρόμο στη «Σβάλα» Βουρλιωτών αλλά και σε άλλα σημεία.

Σας θυμίζω τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο δρόμος του Πύργου και πως τότε μιλούσαμε για παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους νέους μηχανικούς.

Εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα τα οποία μόλις παραδόθηκαν έπρεπε να ξαναφτιαχτούν.

Σπίτια που ξεφύτρωσαν δεξιά και αριστερά με …μεγαλοπρέπεια, εκτάσεις του δημοσίου που έγιναν ιδιωτικά οικόπεδα και μια ατέλειωτη λίστα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση, ότι οι υπηρεσίες δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δυστυχώς αυτή η κοινή πεποίθηση συμπεριλαμβάνει ακόμα και αυτούς που πραγματικά προσπαθούν να είναι σωστοί.

Όλοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις με όλους , με επιχειρηματίες , πολιτικούς, δημοσιογράφους , Αστυνομικούς. Λιμενικούς , δικαστικούς, αστροναύτες , το θεό και τον διάολο μαζί.

Όλοι να τα έχουν με όλους καλά !

Δεν θα μιλήσω για άλλους συναδέλφους αλλά για μένα θα πω ότι δεν έκανα καλά την δουλειά μου αφού δεν τόλμησα να τα πολεμήσω όσο πρέπει.

Αν θέλουμε όμως να πάμε μπροστά και να τελειώνουμε με το κακό παρελθόν μας ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ας ξεκινήσουμε να κάνουμε καλά την δουλειά μας πρώτα από όλα και στη συνέχεια να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες.

Να μην ανεχόμαστε πλέον τέτοια φαινόμενα και όποιος δεν μπορεί να είναι σωστός να πηγαίνει σπίτι του.

Υ.Γ. Ελπίζω οι σύλλογοι να προχωρήσουν στις μηνύσεις που πρόκειται να υποβάλλουν μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: