Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σάμος: "απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά δάση"


Για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 33719/2785/07-07-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων σε όλα τα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείς περιοχές της Νήσου Σάμου & Ικαρίας από 23 Ιουλίου μέχρι 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 18:00 – 06:00.

Εξαιρούνται - κατόπιν αδείας, που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου - της απαγόρευσης αυτής, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό εργοταξίων, εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Δασικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, οι Θυροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων και γενικά όλοι οι Φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.

Παρακαλούμε τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να επιστήσουν την προσοχή των διακινούμενων ξένων επισκεπτών μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: