Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η (ν)τροπολογία - δώρο σε Μπόμπολα - Ψυχάρη


“ .Η 22σέλιδη τροπολογία θεωρείται «δώρο» στους μεγαλοεκδότες ”

Τη συγχώνευση ΔΟΛ και «Πήγασου» δρομολογεί η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, και σε άσχετο νομοσχέδιο. Η 22σέλιδη τροπολογία θεωρείται «δώρο» στους μεγαλοεκδότες και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ δύο ογκολογικών νοσοκομείων κι ανάβει το «πράσινο φως» για τσουνάμι απολύσεων και για εργαζομένους-σκλάβους στα ΜΜΕ, παρατείνει επ’ αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών ενώ αλλάζει τη διαδικασία είσπραξης του αγγελιόσημου.

«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και της εκτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων», παραδέχεται ακόμα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η συγκυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τυπολογιών», προχωρά σε αλλαγές στη νομοθεσία για:

-συγχωνεύσεις, κάθετες κι οριζόντιες, επιτρέποντας τις συνέργειες.

- Τη χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών. -Την κατάργηση ορίων δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων.

-Την κατάργηση των επιστροφών στη διαφήμιση με τους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν την πολιτική αυτή.

-Την απαλλαγή από το αγγελιόσημο των διαφημίσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

-Την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς όριο και των ραδιοφωνικών σταθμών επίσης.

-Την κατάργηση των ορίων στις χαρακτηριζόμενες ως διαφημίσεις αυτοπροβολής των ΜΜΕ.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία  ΕΔΩ 

http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: