Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μία ξεχωριστή εκδήλωση έγινε στη Σάμο


Με πολύ ενδιαφέρον και συγκίνηση άρχισε η εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου 2014 της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο θέατρο της Περιφερειακής Διοίκησης.

Τα φώτα έσβησαν και οι θεατές είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ομάδα νέων να παρουσιάζει με πάθος την ανατριχιαστική εικόνα προσηλυτισμού των νέων στην ιδεολογία του φασισμού σήμερα στην Ελλάδα. Ήταν μια παράσταση που έμπασε δυναμικά τους θεατές στο θέμα της εκδήλωσης.

Στο θεατρικό μονόπρακτο του Σταύρου Κουτράκη « Ο Λαλάκης βρίσκει το δρόμο του» συμμετείχαν οι νέοι:
  • Ζαφειριάδης Άρης
  • Κόνιαρη Δανάη
  • Κρητικού Ανθούλα
  • ΚομνηνούΣταματία
  • Μαζαράκη Βαλεντίνα
  • Φιλιππής Σάββας 
  • Τζαμουζετ Αντριάνο
Ακολούθησε το καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Αγγελικής Βαλεοντή Δεμερτζή και στη συνέχεια ξεκίνησε η ομιλία του δημοσιογράφου Κώστα Τζίχα μέλους της γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη με θέμα ««Η άνοδος του φασισμού / ναζισμού στην Ευρώπη και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Εμπειρίες και συμπεράσματα».

Μια εμπεριστατωμένη ομιλία, που ξεκίνησε με το ιστορικό της ανόδου του φασισμού στην Ευρώπη και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφέρθηκε στα όσα δεινά έφερε αυτός στις χώρες όλου του κόσμου, και ειδικά της Ευρώπης και της Σοβιετικής Ένωσης,

Έγινε ειδική αναφορά στην εγκατάσταση της δικτατορίας στην Ελλάδα, και στα όσα υπέφερε η Ελλάδα και η Σάμος σε νεκρούς, πείνα και καταστροφές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά από το Συγκρότημα « Τρικυμία Εν Υδρία» με ποιήματα του Μπέρτολ Μπρεχτ μελοποιημένα από τον Νίκο Καρβούνη.

Σύνθεση συγκροτήματος:

Νίκος Καρβούνης Ηλεκτρική κιθάρα

Χριστίνα Χαρτζανιώτη Φωνητικά

Γεωργία Κουρκουμέλη Στα πλήκτρα

    Δεν υπάρχουν σχόλια: