Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τον Φεβρουάριο το ψηφιακό σήμα στη Σάμο


Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί τελικά η μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό για 53 κέντρα εκπομπής στην Κρήτη, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τη Σάμο.


Ενώ το έκτο switch-off (εναλλαγή) είχε αρχικά οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου 2014, οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η ανάγκη για την άρτια κατασκευή του δικτύου σε όλα τα νησιά , κρίθηκε απο την DIGEA αναγκαία η αναβολή της μετάβασης απο το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα για τις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν στις τελικές συχνότητες τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι:

Για την Κρήτη: Μαλάξα, Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά, Αχενδριάς, Ρογδιά, Πόμπια, Αμάρι, Λιβαδιά, Φανερωμένη, Λιθίνες, Περιστεράς, Σητεία, Σταυρός-Νεαπόλεως

Για τα Δωδεκάνησα: Άξονας (Ρόδος), Μόντε Σμιθ (Ρόδος), Γέρακας (Ρόδος), Αρχάγγελος (Ρόδος), Βίγλα (Ρόδος), Καλυθιές (Ρόδος), Φούρκες (Ρόδος), Φαληράκι (Ρόδος), Κέφαλος (Κως), Σύμπετρο (Κω), Άγιοι Πάντες (Πάτμος), Προφήτης Ηλίας (Πάτμος), Αστυπάλαια, Βαθύ (Κάλυμνος), Βίγλα (Κάλυμνος), Βίγλα (Σύμη), Κλειδί (Λέρος), Κάρπαθος, Νίσυρος, Καστελόριζο. Για τις Κυκλάδες: Σύρος, Φοίνικας (Σύρος), Άνδρος, Ξώβουργο (Τήνος), Άνω Μερά (Μύκονος), Πάρος, Αρτεμώνας (Σίφνος), Βαθύ (Σίφνος), Καμάρες (Σίφνος), Φιλοτί (Νάξος), Θήρα (Σαντορίνη), Ίος, Μήλος, Αιγιάλη (Αμοργός).

Για τη Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους: Βαθύ (Σάμος), Καρλόβασι (Σάμος), Παγώνδας (Σάμος), Ικαρία, Φούρνοι.

Η Σαμιακή Τηλεόραση πλέον θα εκπέμπει στο νομό μας και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και αντίστοιχα τα Περιφερειακά κανάλια απο τα νησιά αυτά στη Σάμο.

Κατά την αλλαγή οι τηλεθεατές να χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές) στις νέες συχνότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: