Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη στους απελπισμένους ανθρώπους

Εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για τα εκατοντάδες νέα θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ώρες στη θάλασσα της Μεσογείου, που μετατρέπεται καθημερινά σε νεκροταφείο ψυχών. 

Ανάμεσα σ’ αυτούς χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με μωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε μέσα στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα, αναζητώντας μια ανθρώπινη ζωή γι’ αυτές και τα παιδιά τους.

Ζούμε σ’ ένα νησί, που χρόνια τώρα, έρχονται καραβιές ανθρώπων, νέων, γυναικών, ασυνόδευτων παιδιών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η θάλασσα του Αιγαίου, ξεβράζει σορούς δυστυχισμένων ανθρώπων.

Χρόνια τώρα η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ), μαζί με άλλους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, συντρέχουμε με κάθε τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους (ρούχα, φαγητό κ.ά.) και τώρα θα το επαναλάβουμε, πηγαίνοντας ρούχα που ήδη έχουμε συγκεντρώσει. Αγωνιστήκαμε για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής τους, για ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας, για να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους ανθρώπους να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.

Παράλληλα όμως ονοματίζουμε τις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Είναι η βάρβαρη πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών, βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, για τον έλεγχο της περιοχής.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη στους απελπισμένους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες με τα παιδιά τους.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες του νησιού μας, στις μάνες που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Εκφράστε με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη σας, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται.

Ελάτε με την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών, με το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών, με τα σωματεία μας, με την Επιτροπή Ειρήνης, να απαιτήσουμε όλοι μαζί:


* Να γίνει ανοιχτό κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Απαραίτητη παρουσία γυναικών γιατρών και γυναικολόγων για τις αναγκαίες εξετάσεις σε όσες μετανάστριες έχουν ανάγκη

* Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

* Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες

* Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν

* Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και οι μετανάστριες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας πολλά χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς, με πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου ( ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (ΟΓΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: