Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η Απάντηση της Αγλαΐας Κυρίτση στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"


Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσιευμένο σχόλιο κάποιου δημοσιογράφου με τα αρχικά Ν.Μ στα δεικτικά της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ" στο οποίο αναφέρονται τα εξής:


Ξένισε.  Η αναφορά της Αγλαϊας Κυρίτση στα 6 εκατ. ευρώ που διεκδικεί να πάρει η «Ηλιακτίδα» για τα προγράμματα που θέλει να υλοποιήσει, σε συνδυασμό με το ύφος και την ένταση, ξένισε πολλούς από αυτούς που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Να υποθέσουμε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίου Γόνιμη Γραμμή» δε γνωρίζει πως κορυφαίο στέλεχος της Ηλιακτίδας είναι η κ. Βασιλική Ανδρεαδέλλη, η οποία ταυτόχρονα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Ή να υποθέσουμε ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει την κ. Κυρίτση για την σχέση αυτή. Εκτός κι αν με την παρέμβασή της αυτή επιχειρεί να αφήσει κάποιες... αιχμές που δεν είναι ορατές σε πρώτη ανάγνωση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στάση του έναντι των μη κυβερνητικών οργανώσεων συνολικά και της Ηλιακτίδας ειδικότερα. Διότι αν δε γίνει αυτό, σε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων να χασκογελούν.

Ν.Μ.


Ας διαβάσουμε τώρα πως απάντησε η Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή & Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαία Κυρίτση στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", αποκαλύπτοντας την αλήθεια. 

Στη στήλη Δηκτικά της εφημερίδας σας, δημοσιεύτηκε στις 22/5/2015 σχόλιο το οποίο υπογράφεται από τον συντάκτη Ν.Μ. και αναφέρεται στην τοποθέτησή μου στο τελευταίο Π.Σ. για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας.

Ο Ν.Μ. κρούει (γιατί άραγε) ανοιχτές θύρες. Ποιους, αλήθεια, ξένισαν όσα είπα στη συγκεκριμένη τοποθέτηση και τι ακριβώς τους ξένισε; Αλήθεια, τους ξένισαν όσα «γαργαλιστικά» αναφέρει ο Ν.Μ. στο σχόλιό του; Κατά τον Ν.Μ. δεν ξένισε κανέναν το γεγονός ότι ενώ θέσαμε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, με τον πιο τεκμηριωμένο μάλιστα τρόπο, δεν πήραμε καμιά απάντηση; Ή μήπως το πώς διακινούνται τεράστια ποσό, το πώς κατανέμονται, το πώς γίνονται οι έλεγχοι και τι δείχνουν κάθε φορά δεν ξενίζει κανέναν;

Για μας αυτά είναι τα κεντρικά ζητήματα, αυτά μας ξενίζουν και θα συνεχίσουν να μας ξενίζουν όσο δεν θα παίρνουμε απαντήσεις από αρμόδια χείλη.

Στο «γαργαλιστικό», τώρα, κομμάτι του σχολίου, παραπέμπω τον Ν.Μ. σε παλιότερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, την οποία ως δημοσιογράφος όφειλε να γνωρίζει. Όσο για τι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΚΟ, ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση αρκετά πράγματα από την πλευρά μας και υπάρχουν κομματικά πιο αρμόδιοι από εμένα για να απαντήσουν.

Τέλος, είναι προφανές ότι με τέτοια θέματα χασκογελούν όσοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Καλά, λοιπόν, είναι τα δήγματα, αρκεί να μην αφορούν, αέρα.

Με εκτίμηση
Αγλαΐα Κυρίτση
Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Αιγαίου


Σχετικό δημοσίευμά μας: Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: