Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Λούκα Κατσέλη : Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (video)


Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε η εσπερίδα–σεμινάριο με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση.

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου με ιδιαίτερη επιτυχία στον χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού «Άρδην», Ξενοφώντος 4, η εσπερίδα – σεμινάριο με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου -εκπαιδευτικού και ενημερωτικού εγχειριδίου- της Θεοδώρας Ντούλια: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση.

Στην εκδήλωση έκανε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη η οποία και εξήγγειλε την διάθεση/ πρόθεση για την δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για στήριξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των Μικροπιστώσεων στην Ελλάδα (για διάθεση μικροπιστώσεων σε μικρές Επιχειρήσεις), θέμα το οποίο αναφέρεται με προτάσεις και στο βιβλίο.

Παρέμβαση έγινε επίσης και από την Εφημερίδα των Συντακτών (χορηγός επικοινωνίας).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, άνεργοι, περί τις 30 Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, στελέχη από τον ΟΑΕΔ, Διαχειριστικές Αρχές, στελέχη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», της Τ.Α, των Οικολόγων, δραστηριοποιούμενοι σε Αλληλέγγυους Φορείς, στελέχη και managers KEK, επιστήμονες στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας, της Δια Βίου Μάθησης και της Απασχόλησης και πολίτες –θιασώτες του εν λόγω τομέα.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις από ΚοινΣΕπ συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την δημιουργία Ομοσπονδίας ΚοινΣΕπ και αποφασίστηκε η δημιουργία Διαρκούς FORUM με Συντονιστική Επιτροπή Προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από εκπροσώπους φορέων και υπάρχοντες και εν δυνάμει κοινωνικούς επιχειρηματίες για πληροφόρηση και κινητοποίηση του πληθυσμού προς την κατεύθυνση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και για διεκδίκηση ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία, σχετικά με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις ΚοινΣΕπ


Δεν υπάρχουν σχόλια: