Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οργισμένη απάντηση της Ζωής στον Γιούνκερ


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητες τις βολές του Ζαντ Κλοντ Γιούνκερ εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Η πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε: «Με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδιστεί μία κοινωνία στο όνομα του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του;».

http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: