Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα εν όψει της επίσημης επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της με τους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι τον Ν. Αναστασιάδη θα δεχθεί τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στην προεδρική κατοικία και θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και διευρυμένη συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες.

Την ίδια μέρα ο Ν. Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ ο Κύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιτζάκ Χέρτζογκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: