Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Εκβίασαν και τον Γιούνκερ!

Του Δημήτρη Κωνσταντινίδη

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί άλλαξε στάση ο Γιούνκερ και ενώ ήταν υπέρμαχος να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα , ξαφνικά παρουσίασε μία δέσμη μέτρων που θα καθιστά την χώρα αποικία χρέους για τα επόμενα 200 χρόνια και θα ρίχνει στον Καιάδα του μη προνομιούχους Έλληνες , όπως τους λέγαμε παλαιότερα.

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο Γιούνκερ πρόσφατα μίλησε για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, για στήριξη των αδυνάτων, για πολιτικές ανάπτυξης κλπ… Και ξαφνικά τα ξέχασε όλα όσα είχε πει παλαιότερα;

Όχι δεν τα ξέχασε! Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Γιούνκερ, είναι ταυτόχρονα και πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια του Λουξεμβούργου. Αυτό είναι και το αδύνατο σημείο του! Ο φορολογικός παράδεισος του Λουξεμβούργου!

Μία μέρα πριν την συνάντηση Γιούνκερ – Τσίπρα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πήρε το εκβιαστικό μήνυμα από την παρέα του Σόιμπλε.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ, που συμπλέει απόλυτα με τις απόψεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, συμπερίλαβε το γειτονικό Λουξεμβούργο στον κατάλογο των «φορολογικών παραδείσων», υποχρεώνοντας τις βελγικές εταιρείες να δηλώνουν όλες τις συναλλαγές τους με τη χώρα αυτή για ποσά που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ. «Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη αυτής της εγκυκλίου» που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, σημείωνε στην ανακοίνωση του ο Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ.

Το μήνυμα προς τον Γιούνκερ ήταν σαφές: Ή με τα νερά μας ή σε κάνουμε Κύπρο! Ο μη ων μεθ” ημών καθ” ημών εστί!   Σιγά που θα τον άφηναν ανεξέλεγκτο και δεν θα τον εκβίαζαν!

Ο Γιούνκερ όπως είναι προφανές πήγε με τα νερά τους γιατί το κρατίδιο του ζει και υπάρχει από τις καταθέσεις που έχουν στον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου οι ευρωπαϊκές εταιρίες και όχι μόνο.

Οι εκβιασμοί και οι Βυζαντινισμοί καλά κρατούν στην Ε.Ε.

Δείτε: Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: