Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του


Σήμερα από τον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε το δεύτερο Βιβλίο του κ. Γιώργου Πασχαλίδη: " Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του ".

Η σκέψη, ο δήμιος της ζωής μας, που τρέφεται με τις ανασφάλειες, τις αμφιβολίες, τα πρέπει και τα συναισθήματα και μας δικάζει σε ισόβια κάθειρξη: τον πανικό, το άγχος και τα πάθη…

Η σκέψη που χρησιμοποιούμε βασίζεται στο παρελθόν (συλλογική μνήμη), στην εμπειρία (ατομική μνήμη) και την γνώση των άλλων. Δεν είναι δική μας, δεν ανήκει στο παρόν, γι’ αυτό δεν είναι – δεν μπορεί να είναι – δημιουργική!

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε το περίφημο: «Θα ήθελα να ξέρω πως σκέφτεται ο Θεός. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες».

Ο Γιώργος Πασχαλίδης απαντά σε αυτό το ερώτημα ερμηνεύοντας το κάλεσμα, την θεϊκή πληροφορία Του προς όλους εμάς:

«Γνώθι σαυτόν» και «αυξάνεσθε»
«Έτσι σκέφτεται ο Θεός, αποκαλύπτοντας σε μας το σκοπό της δημιουργίας μας. Μας δείχνει το κάλεσμά Του τον δρόμο που οδηγεί στην ανοιχτή αγκαλιά Του και μας καλεί να πορευτούμε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό μονοπάτι για να Τον συναντήσουμε».

– Χρειάζεται να πορευτούμε σε αυτό το μονοπάτι, γιατί η ύλη είναι πυκνή και βαριά και ο Θεός δεν κατοικεί σ’ αυτή παρά μόνο μέσα από εμάς.

– Χρειάζεται να γνωρίσουμε την ύλη τη δική μας πρώτα, να ενώσουμε το σώμα μας με όλες του τις αισθήσεις, ώστε μετά να μπορούμε να φέρουμε ψυχή και σώμα σε αρμονία.

Δύσκολο το έργο του νού.
Άθλος το δέσιμο της ύλης με το σώμα.

Ο Θεός μας όρισε επιστάτες της Γαίας, να απολαμβάνουμε τον επίγειο παράδεισο με λογική, προικίζοντάς μας με την ικανότητα υλοποίησης της βούλησης σε κατάσταση ελευθερίας, μας έπλασε «κατ’ εικόνα Του».

Μόνο όταν είμαστε σ’ αυτή την κατάσταση γνωρίζουμε το καλό, θέλουμε το καλό και μόνο αυτό επιδιώκουμε. Ζούμε και απολαμβάνουμε την αγάπη, το πιο καθαρό και αμιγές αίσθημα, το χημικό αποτέλεσμα που προκαλούν οι φυσικές αισθήσεις στο σώμα μας. Σε διαφορετική περίπτωση χάνεται αυτή η απευθείας σύνδεση μαζί Του και μας κυριεύει ο φόβος.

Ποιος από μας ζει εν Θεώ, ποιος από μας δεν ζει με το φόβο που προκαλεί πανικό, άγχος και εμμονή;
Κανείς!
Άδραξε την ευκαιρία… να συναντήσεις τον εαυτό σου!

Η πικρία, ο θυμός και τα δυσάρεστα συναισθήματα, δημιουργούν αγχώδες και όξινο περιβάλλον στον οργανισμό μας. Μάθετε ν’ αγαπάτε, να συγχωρείτε, να χαλαρώνετε, να απολαμβάνετε τη ζωή.
Όλες οι ασθένειες είναι ψυχογενείς.

Η ενεργός και θετική στάση του ανθρώπινου οργανισμού που βασίζεται σε καθαρή σκέψη θα βοηθήσει ακόμη και τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει.

http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: