Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

“Η μεγάλη πρόκληση του Let’s do it Samos 2016”


Τη Κυριακή 23/10/16 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Πανελλήνια συνάντηση εθελοντών του Let’s Do it Greece.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συντονιστές και εθελοντές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, παρουσίασαν τις εμπειρίες τους, καλές πρακτικές και συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Το 2016 η Σάμος ήταν μια από τις τρεις περιοχές με τα περισσότερα σημεία δράσης και με τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων 108 συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων, σχολείων, φορέων, επιχειρήσεων και πλήθους ευαισθητοποιημένων κατοίκων.

Στη Πανελλήνια συνάντηση τη Σάμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρος Μαλαγάρης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Χατζηανδρέου.

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του κου. Μαλαγάρη είχε τίτλο: “ Η μεγάλη πρόκληση του Let’s do it Samos 2016” .

Ανέλυσε α) τη πρόκληση οργάνωσης και κινητοποίησης που ανέλαβαν ο Δήμος Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου “Νικόλαος Δημητρίου” και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ώστε σε κάθε δημοτική ενότητα να υπάρχουν πολλαπλές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

β) τη περιβαλλοντική πρόκληση που έθετε ο μεγάλος όγκος συσσωρευμένων πλαστικών βαρκών, σωσιβίων και άλλων απορριμμάτων στη Σαμιακής ακτογραμμή, με ορατές και τις οικονομικές επιπτώσεις μια τέτοιας κλίμακας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

γ) τη πρόκληση εκτέλεσης του μεγαλύτερου εθελοντικού καθαρισμού βυθού και παραλιών, με δεκάδες συνεργαζόμενες ομάδες και φορείς ώστε να φύγει το μαύρο, το γκρι και το πορτοκαλί και να επιστρέψει παντού το πράσινο και το γαλάζιο.

Τέλος έγινε απολογισμός των αποτελεσμάτων της δράσης του 2016, δόθηκε η υπόσχεση πως η Σάμος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις 2 Απριλίου για το Let’s do it Greece 2017, ενώ τέθηκαν θεμέλια συνεργασίας με εθελοντές των γύρω νησιών μας για κοινές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: