Ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΕΤ ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής, για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σχετικές πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στον σύνδεσμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/OIKOTEXNIA/odhgos_oikotexnias200617.pdf
Καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τις μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας από το νομό μας είναι πολλοί, ενημερώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους το Ν. 4235/2014 αλλά και την ΥΑ 4912/120862/2015, (όπως τροποποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και ισχύει), καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Σκοπός του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής είναι να ενημερώσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να λειτουργήσουν Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως προς τη νομοθεσία των τροφίμων.
Σχετικές πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στον σύνδεσμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/OIKOTEXNIA/odhgos_oikotexnias200617.pdf
Καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τις μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας από το νομό μας είναι πολλοί, ενημερώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους το Ν. 4235/2014 αλλά και την ΥΑ 4912/120862/2015, (όπως τροποποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και ισχύει), καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου