Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ανάταση ψυχής στον Άγιο Πέτρο!



Μόνο καλά λόγια ακούμε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον επιβλητικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Ηράκλειο. Όσοι πήγαν κάνουν λόγο για ανάταση ψυχής σ' ένα μνημείο που προκαλεί δέος και που δεν είναι μόνιμα ανοιχτό για το κοινό. 


Όσοι μέχρι σήμερα δεν βρεθήκαμε στις εκδηλώσεις, έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να το πράξουμε την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα. 

Η χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης πρόκειται να παρουσιάσει: * Λειτουργία Gloria σε Re μείζονα του AntonioVivaldi * Τα 6 νυχτερινά του Wolfgang Amadeous Mozart * Σολίστ: Σύλβια Στρούθου Πιάνο: Έλενα Περυσινάκη Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου. 

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την ενορία Αγίου Δημητρίου και τους φίλους του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου με αφορμή το εορταστικό πρόγραμμα των Αγίων Αποστόλων Παύλου & Πέτρου. 

Σχεδιασμός / Συντονισμός Καλλιτεχνικού μέρους: Ιωάννα Γιάνναρη. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 8.00 μ.μ. 
O Μέγας Πανηγυρικός Eσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Τους ύμνους θα ψαλεί ο χορός των ψαλτών «Οι Κρήτες Μαϊστορες» υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αντώνιου Πλαΐτη. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 7.00 π.μ. Ο Όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιου Βερνιδάκη πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Τους ύμνους θα ψάλλη η Εκκλησιαστική χορωδία του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημήτριου Γιακουμάκη. ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Προδρομου Ξενάκη Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Τους ύμνους θα ψάλει η χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτονοταρίου και Πρωτοψάλτου Ιωάννη Τσερεβελάκη. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 «Η Συναξις των 12 Αποστόλων» ΩΡΑ 7.00 π.μ. Ο Όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και εν συνεχεία και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Δημήτριου Πολιτάκη Ιεροκήρυκος της Ι.Α.Κ. Στη Θεία Λειτουργία θα ψαλεί η χορωδία του Γεωργίου Ψαρουδάκη μέλη τονισμένα μουσικά από τον Θεόδωρο Παπακωνσταντίνο (1948-1969) Σημείωση: Λόγω εργασιών συντήρησης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, οι ιερές ακολουθίες για το εορτάζον αριστερόν κλίτος των Αγ. Αναργύρων θα τελεστούν στο Β.Α. Παρεκκλήσιον του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 7.00 π.μ. 
Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: