Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ακόμα κι η πιο δυναμική γυναίκα, έχει ανάγκη να είναι κάποιου το κοpιτσάκι

Γράφει ο Αλέξανδρος Χωριανούδης
Φίλε άντρα έλα να τα βάλουμε λίγο κάτω και να πούμε δυο κουβέντες αντρικές. Εκεί έξω, υπάρχουν πολλών λογιών γυναίκες, κι εγώ θα σου μιλήσω για ένα ιδιαίτερο. Εκείνες οι δυναμικές γυναίκες, που δεν έχουν μπλέξει το ρόλο τους με τον άντρα και παραμένουν γυναίκες.

Ανεξάρτητες, δυναμικές, δυνατές, ατρώμητες, γυναίκες. Κι ακόμα κι η πιο δυναμική από αυτές, έχει ανάγκη να είναι κάποιου το κοpιτσάκι. Να είναι κάποιου η έννοια, η καλημέρα και η καληνύχτα. Να είναι κάποιου το χάδι και να ανήκει σε μια αγκαλιά. Δεν θα στα ζητήσει. Δεν θα τα υποννοήσει καν. Θα τα περιμένει από εσένα, γιατί θεωρεί δεδομένο πως αφού είσαι στην ζωή της, ξέρεις τις ανάγκες και τις αδυναμίες της.

Ξέρεις, κάθε γυναίκα, μπορεί να μιλά κάνα πεντάωρο και να μην έχει πει στην πραγματικότητα τίποτα. Να σου έχει πάρει το κεφάλι από το μπλα μπλα και να μην έχεις μάθει τίποτα για εκείνη. Γιατί εκείνη, θεωρεί δεδομένο ότι ξέρεις.

Θεωρεί δεδομένο ότι ξέρεις πως έχει ανάγκη τα χέρια της να είναι πλεγμένα ανάμεσα στα δικά σου. Έχει ανάγκη την στιγμή που είναι ευάλωτη να μην της πεις τίποτα, να μην της υποσχεθείς τίποτα. Μόνο να την κρατήσεις ασφαλή μέσα στην αγκαλιά σου. Περνάει όλη τη μέρα της γεμάτη αποφάσεις, γεμάτη δυναμικότητα και είναι ισχυρή σε όλα όσα κάνει. Δεν θέλει να είναι και μαζί σου ισχυρή. Δεν θέλει να είναι και μαζί σου εκείνη που θα πάρει τις αποφάσεις.

Θέλει να την ακούσεις, Θέλει να την νιώσεις. Θέλει να την καταλάβεις. Θέλει να σε νιώσει παρόν. Θέλει να της πhδήξεις το μυαλό πριν απλώσεις τα χέρια σου πάνω της. Και φυσικά δεν θα σου ζητήσει τίποτα από όλα αυτά.

Θα περιμένει να ξέρεις, πως για να υπάρχεις στην ζωή της, ξέρεις ποια είναι, ξέρεις τι θέλει και ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες της. Και μην ξεχάσεις ποτέ, πως όσο δυναμική, ισχυρή, απόλυτη κι αν είναι η γυναίκα, θέλει πάντα, μα πάντα, να είναι το κοpιτσάκι κάποιου.

* Κι ο κάποιος να μην είναι πολύ μ@λάκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: