Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Σάμος: Κατεπείγοντα θέματα προς συζήτηση



«Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 9/7/2019 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο εισάγονται σαν κατεπείγοντα θέματα προς συζήτηση τα παρακάτω:

1. Ψήφιση μεταβατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Εισηγητής Εκτελεστική επιτροπή – Διεύθυνση Διοικητικού – προγραμματισμός

2. Ψήφιση μεταβατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δυτικής Σάμου

Εισηγητής Εκτελεστική επιτροπή – Διεύθυνση Διοικητικού – προγραμματισμός

3. Κατανομή προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σάμου στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων.

Εισηγητής Εκτελεστική επιτροπή – Διεύθυνση Διοικητικού – προγραμματισμός

Σύμφωνα με τον νόμο για την διάσπαση του Δήμου ν. 4600/2019 (Α ́43) αναφέρεται ότι: Μέσα σε τρεις (3) μήνες α̟πό τη λήξη της προθεσμίας του ενός μήνα, ήτοι μέχρι

9-7-2019, τα δημοτικά συμβούλια των υπό κατάργηση δήμων λαμβάνουν α̟ποφάσεις για την κατάρτιση Μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υ̟πηρεσίας, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 10 του ν. 3584/2007 (A’ 143), για τους νέους δήμους που συστήνονται.

Στη συνέχεια, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, το τακτικό προσωπικό και οι δικηγόροι/νομικοί σύμβουλοι με σχέση έμμισθης εντολής του υπό κατάργηση δήμου κατανέμονται σε συνιστώμενες θέσεις των μεταβατικών ΟΕΥ, αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας και κλάδου /ειδικότητας.

Σας καλούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσετε για τα οργανογράμματα και την κατανομή του προσωπικού στους δύο νεοσύστατους Δήμους.

9/7/2019 είναι η τελευταία ημερομηνία που προβλέπει ο νόμος για την έγκαιρη υποβολή στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, οπότε θα πρέπει μαζί με τις αποφάσεις να ζητηθεί και ολιγοήμερη παράταση στην ημερομηνία, αλλιώς θα προκύψουν ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του υφιστάμενου και των νεοσύστατων Δήμων.

Σας ενημερώνουμε ότι αν δεν παρθεί η απόφαση θα προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις και σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις στις οποίες θα αναγκαστούμε να προβούμε, στην περίπτωση μη ολοκλήρωσης της προβλεπόμενης διαδικασίας, ωθούμενοι από την ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον και την ανησυχία μας για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Είμαστε σίγουροι ότι θα πράξετε υπεύθυνα το καθήκον σας με την παρουσία σας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το σοβαρό θέμα για το μέλλον των εργαζόμενων και των οικογενειών τους».

Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: