Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Σάμος: Επιχείρηση αυτοψίας και ενημέρωσης, στο «Μεγάλο Σεϊτάνι»


Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ότι την 13-08-2019 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και περί ώρα 18:15', η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Σάμου, την ΕΛΑΣ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου, έλαβε μέρος σε  Καρλοβάσου του Δήμου Σάμου. 

Η όλη επιχείρηση διεκπεραιώθηκε από την Π.Υ. Σάμου και συγκεκριμένα από τον Διοικητή αυτής Πύραρχο Κων/νο Δ. Φράγκο, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχθηκε από πολίτες του νησιού, ότι κατά τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν διασκορπισμένες μικρές εστίες φωτιάς για τη παρασκευή φαγητού και διασκέδασης από τους κατασκηνωτές στο δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού. 

Στην επιχείρηση αυτοψίας και ενημέρωσης έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Π.Υ. Ν. Σάμου ως συντονιστής με ακόμη έναν (1) πυροσβέστη, έναν (1) αστυνομικό από την ΕΛΑΣ, δύο (2) δασοφύλακες από την Δνση Δασών και τρείς (3) εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ Σάμου, με επικεφαλής τον Κο Καλαντζή Δημήτριο.

Η ομάδα αυτοψίας και ενημέρωσης υπό τον Διοικητή της Π.Υ. Σάμου Κων/νο Δ. Φράγκο με την άφιξή της με διασωστικό πλωτό σκάφος της ΕΟΔ, αφού προέβη σε αυτοψία σε όλο το δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού, συγκέντρωσε όλους τους διαμένοντες κατασκηνωτές, όπου τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια της Π.Υ. Σάμου σχετικά με τις Δασικές Πυρκαγιές και παρασχέθηκαν οδηγίες και παρατηρήσεις για το τι πράξουν κατά τη διαμονή τους στη περιοχή, σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Περί ώρα 20:30΄ η ομάδα αναχώρησε δια θαλάσσης από την περιοχή, με προορισμό την πόλη του Καρλοβάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: