Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Νέα παράταση στο Υπομέτρο 6.1


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου καλεί τους υποψήφιους- ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020 .

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας παρατείνεται έως 23-12-2016 .

Οι υποψήφιοι αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) τις αιτήσεις στήριξης – φακέλους υποψηφιότητας οφείλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ δηλαδή έως και τις 9-1-2017 να υποβάλουν εγγράφως και εις διπλούν ( πρωτότυπο και αντίγραφο ) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ Π.Ε. Σάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου , στο τηλ. 22730-30491 . Υπεύθυνος Γεωπόνος Ζαφείρης Καραδημητρίου .

Σχετικά δημοσίευματά μας: 01 02 03

Η Αφίσα της Ημέρας


Αιγαίο: Δημιουργία Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών




846.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών


Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 4 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, συνολικού προϋπολογισμού 846.000 ευρώ. Πρόκειται για τις εξής δομές:

· Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.

· Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.

· Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λέσβου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.

· Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου, με συνολικό προϋπολογισμό 117.000 ευρώ.

Στόχος των δομών είναι να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τη δωρεάν παροχή αγαθών, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κα. Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Αγγελική Σαραντινού επισκέφθηκε το κέντρο υποστήριξης παιδιών του Εθελοντικού Σωματείου «Help- Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο» στη Μυτιλήνη. 

Ημερίδα με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα του Παιδιού



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα του Παιδιού, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την i-paidi.gr και την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.

Ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτριος Βούλγαρης, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Κοινωνικός Λειτουργός, Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Κωνσταντίνος Χορέβας, Λογοθεραπευτής και η κα. Μαρία Μαντζώρου, κλινική διαιτολόγος και ειδικευμένη διατροφολόγος.

Το συντονισμό της εκδήλωσης που επιμελήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα. Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου, είχε η κα. Μαριάννα Λαγουμίδη, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εξειδικευμένη στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την Υπερκινητικότητα και ιδρυτής της i-paidi.gr.

Η Ημερίδα απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες, καθώς και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη, εξέλιξη και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Στόχος της ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία της διάγνωσης και της παρέμβασης στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα.

Μετά το τέλος των ομιλιών έγιναν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους και αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός γύρω από θέματα που σχετίζονται με διαφοροδιαγνωστικά διλλήματα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, αλλά και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των γονέων σε αυτά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, πλήθος κόσμου, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Αριστείδης Καλάργαλης και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Κατερίνα Στρατάκη.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Άλλη μία ενδιαφέρουσα Τετάρτη, στις 7 Δεκέμβρη...!


Από την Ανθούσα Αττικής που θα βρίσκεται θα μιλήσει την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη στις 8μμ διαδικτυακά, ο Καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης.

Στην τόσο ενδιαφέρουσα, για μια ακόμα φορά διάλεξη του, αναμένεται να αναφερθεί στις νέες εφαρμογές του μοντέλου "Τri-Αnthropo-Τype", στην αποκάλυψη της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκέφαλου, καθώς και στον τρόπο επιρροής της κίνησης των πλανητών στη ζωή μας, λόγω του μαγνητισμού που ασκούν. 

Θα απαντήσει βέβαια και σε όλα τα ερωτήματα που θα εκφραστούν από τις ομάδες που συμμετέχουν.
Θα αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε σήμερα, με εργαλείο τη νέα γνώση, να αποφύγουμε τις ακρότητες του τύπου μας, ώστε να μπούμε επιτέλους σε μια αληθινή τροχιά προσωπικής ευτυχίας.

Φωτο Αρχείου
Πράγματι κανείς πλέον δεν αμφιβάλει ότι το μοντέλο "Τri-Αnthropo-Τype paschalidis" δίνει σήμερα απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα και λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα. 

Στις 8μμ η ομάδα φίλων του Καθηγητή στη Σάμο, θα συναντηθούν στο αίθριο του Ξενοδοχείου "Αιολίς" για να παρακολουθήσουν την νέα αυτή διάλεξη, καθώς και να συνομιλήσουν με τον αγαπημένο τους Καθηγητή.

Να θυμίσουμε ότι ο Καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης σήμερα Δευτέρα θα βρίσκεται στην Πάτρα και από Τρίτη έως και Κυριακή 11 Δεκέμβρη, στον χώρο του στην Ανθούσα Αττικής.

"Ψηλές Κορφές" Σάμου


Όμορφο αρωματικό λευκό από το εκλεκτό Μοσχάτο της Σάμου. Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει. Όσοι αγαπούν τα αρωματικά κρασιά δεν γίνεται να μη δοκιμάσουν το όμορφο αυτό προϊόν του Σαμιώτικου αμπελώνα.

Ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό, το χρώμα σηματοδοτεί ένα κρασί υπερσύγχρονο για τον απαιτητικό οινόφιλο που αναζητά το ξεχωριστό. Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, σε παλιές χτιστές πεζούλες και υψόμετρο μέχρι 800 μέτρα!

Έχει έτσι φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Στο στόμα συναντάμε τον χαρακτήρα του μοσχάτου, αλλά και πάλι κομψά, ενώ η γεύση του έχει δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Οι Ψηλές Κορφές είναι ένα αρωματικό, αλλά όχι κραυγαλαίο, κρασί, που πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και διακριτικά αρωματικά πρώτα πιάτα, εξίσου εκλεπτυσμένα με αυτό.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός

Κατηγορία: Επιτραπέζιος

Ποικιλία: 100% Μοσχάτο λευκό
Γευσιγνωστικές σημειώσεις:Ανοιχτό, λαμπερό, κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Έντονη μύτη όπου συναντιούνται ευχάριστα τα ανθώδη αρώματα της ποικιλίας του μοσχάτου (τριαντάφυλλο) με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο). Στόμα όπου κυριαρχεί το φρουτώδες στοιχείο και ακολουθούν οι ανθώδεις νότες της ποικιλίας (γλυκό τριαντάφυλλο). Ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση.

Συνοδεύει:Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις «Ψηλές Κορφές» ένα δροσερό, ευχάριστο κρασί, ιδανικό σύντροφο για κάθε στιγμή απόλαυσης! Απολαύστε το δροσερό, στους 8° – 10° C, μόνο του ή με ποικιλία πιάτων από την ελληνική και διεθνή κουζίνα, ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών αλλά και γλυκόξινα εδέσματα! Επίσης συνοδεύεται με πλατώ τυριών και φρούτων.

Αρκετά αρωματικό λευκό κρασί από το εκλεκτό Μοσχάτο της Σάμου. Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει. Αν σας αρέσουν τα κρασιά με άρωμα δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε το όμορφο αυτό προϊόν του Σαμιώτικου αμπελώνα.

Στις ψηλές κορφές της Αμπέλου, του καταπράσινου βουνού της Σάμου, τα αμπέλια ριζώνουν σε παλιές, χτιστές πεζούλες, στενές λουρίδες γης που αψηφούν τη βαρύτητα, φτιαγμένες για να συγκρατούν και να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 800 μέτρα, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους, το Σαμιώτικο Μοσχάτο εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ένα λευκό, ξηρό κρασί, με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και απαλή γεύση.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2007
Special Edition of Magazine «Trofima kai Pota» (Food and Drink)
one of «TOP PRODUCTS OF THE YEAR»

2008
International Wine & Spirit Competition, London
Bronze – vintage 2007

2009
Decanter World Wine Awards, United Kingdom
Bronze – vintage 2008
Decanter & Greek White Tasting
4 stars-highly recommended – vintage 2008
International Wine & Spirit competition, UK
Bronze – vintage 2008
International Wine Challenge, United Kingdom
Bronze – vintage 2008


Σχετικά πρόσφατα δημοσίευματά μας:  
01 02 03 04 05 06 07 08 09

Η Αφίσα της Ημέρας


Σάμος: Δέντρο από γάλα


Βοηθείστε να μεγαλώσει όσο περισσότερο γίνεται το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο από γάλα, μέχρι τα Χριστούγεννα!

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τ.τ. Σάμου, φτιάχνει και φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα, προς υποστήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Γάλα μακράς διαρκείας θα συγκεντρώνεται από τη Δευτέρα 05/12 έως το πρωί της Τετάρτης 21/12. Στόχος μας τα 500 λίτρα!

Σημεία συγκέντρωσης: BΕΝΕΤΤΟΝ SAMOS Κονταξή 8, ΟΠΤΙΚΟΝ ΒΙΚΥ ΓΡΥΛΛΟΥ Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη 1, ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΙΑΣ Θεμιστοκλή Σοφούλη 91, ΣΑΜΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ Πυθαγόρα 4, τα απογεύματα SAMOS SCHOOL OF DANCE σχολή χορού Εμμ. Σοφούλη Σάμος και στη Χριστουγεννιάτική εκδήλωση του ΣΕΟ τ.τ. Σάμου στο Σάββατο 17/12.

"Μύρισε" Σάμο στη Βαρσοβία

Της Δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου

Η Σάμος με περίπτερο του Δήμου και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο χώρο της Περιφέρειας κρατούν περίοπτη θέση στο κέντρο του Εθνικού Σταδίου της Βαρσοβίας, κατά την διεθνή τουριστική έκθεση Grecka Panorama που διεξάγεται στην Πολωνική πρωτεύουσα.

Με πολύ μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον του κοινού, επιχειρούν την προβολή του τουριστικού προφίλ αλλά και την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και γαστρονομικής ταυτότητας.

H έκθεση GREEK PANORAMA στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας (2-3-4 Δεκεμβρίου 2016) είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό, την Μεσογειακή διατροφή και τα Ελληνικά προϊόντα. Πέραν της προβολής του τουριστικού, οινογευστικού και γαστρονομικού προφίλ του νησιού μας διοργανώνεται από τη Σαμιακή αποστολή και «βιωματική» εμπειρία για τους επισκέπτες, με κρασιά τoυ ΕΟΣΣ.

Η Greek Panorama είναι μια πρωτοπόρα έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας, Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του ΣΕΤΕ, της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO, του Chef’s Club, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, της ΗΑΤΤΑ, της Ένωση Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Πολωνίας καθώς και πλήθους αντίστοιχων φορέων από όλες της χώρες της Ευρώπης.

Η συμμετοχή της Σάμου τυγχάνει μεγάλης προβολής καθώς έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα ισχυρών προωθητικών δραστηριοτήτων προς εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές σε χώρες με ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει τοποθέτηση αφισών σε ευρωπαϊκά δίκτυα μεταφοράς, internet promotion και καμπάνιες στα μεγαλύτερα portals και μέσα ενημέρωσης, εκπόνηση ειδησεογραφικού υλικού και δυναμικές προωθήσεις στα διεθνή media.

Σημειώνεται πως,έγιναν λήψεις απο διεθνή ΜΜΕ αλλά και τηλεοπτικά πλάνα για τα δελτία ειδήσεων της ΕΤ.

Στη έκθεση της Βαρσοβίας, γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ παρουσίαση της Ελλάδας και της Κύπρου σε θέματα τουρισμού, γαστρονομικής ταυτότητας και τοπικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά της Πολωνίας είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη καθώς αποτελεί την 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 21η σε παγκόσμια κλίμακα, βάσει του ΑΕΠ. Έχει χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία.

Η Ελλάδα εμφανίζεται βάσει στοιχείων να αποτελεί το Νο 1 προορισμό για τους Πολωνούς τουρίστες.

Με πλαίσιο την άνοδο του εισοδηματικού τους επιπέδου και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, έχουν στραφεί προς επιλεγμένους και νέους τουριστικούς προορισμούς –όπως η Σάμος- που συνδυάζουν φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, διάφορες δραστηριότητες (όπως η ιστιοπλοΐα, η αναρρίχηση, οι πεζοπορικές διαδρομές) καθώς και η μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό με οινική παραγωγή.

Ελπίζουμε πως το αναζωπυρομένο ενδιαφέρον των Πολωνικών τουριστικών πρακτόρων αλλα και απο άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης θα αποδώσει καρπούς συνεργασιών για τη Σάμο.


http://samostimes.gr/

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Σάμος: "Nα τα πιείς στο ποτήρι"


Η Σάμος, είναι παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, την ιστορία της και το Λευκό Μικρόρωγο Μοσχάτο της -την περίφημη ποικιλία από την οποία αποκλειστικά, παράγονται τα κρασιά του νησιού, που έχουν διακριθεί σε όλον τον κόσμο! 

Η μοναδική στον κόσμο ποικιλία του Λευκού Μικρόρωγου Μοσχάτου της Σάμου, καλλιεργείται στις πλαγιές των απότομων βουνοπλαγιών της Σάμου, σε παραδοσιακές αναβαθμίδες (πεζούλες) και μεγάλο υψόμετρο όπου η απαιτητική μέθοδος καλλιέργειάς της, συνδυάζεται με τα μοναδικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει το terroir της περιοχής και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αέρηδες. 

Ο "αντιφατικός" συνδυασμός προστασίας και έκθεσης που προσφέρουν τα ψηλά βουνά, με το μεγάλο υψόμετρο και την εκτεθειμένη πλαγιά, αφήνουν τα αμπέλια να δέχονται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους στις καλοκαιρινές ζέστες, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύουν από τους θερμούς και υγρούς ανέμους του Νοτιά. 

Στο κάθε κρασί, συναντώνται σύνθετα αρώματα και πολυπλοκότητα γεύσεων που μαζί, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα με κυρίαρχα αρώματα το φρέσκο σταφύλι, τα άνθη της πορτοκαλιάς και τα ροδοπέταλα! 

Τα γλυκά κρασιά της Σάμου, εμφανίζονται στο ράφι με 4 ετικέτες: Samos Anthemis, Samos Vin Doux, Samos Grand Cru και Samos Nectar. 


Xάρη στην έντονη και γεμάτη γεύση τους και στα δυνατά τους αρώματα, συνδυάζονται ιδανικά με φρούτα, υψηλή ζαχαροπλαστική, σαν απεριτίφ για να ετοιμάσουν το στόμα στην υποδοχή του φαγητού, ή σαν επιδόρπιοι οίνοι μετά το φαγητό, αφήνοντας τον ουρανίσκο γεμάτο γλύκα και ικανοποίηση! Αξίζει να δοκιμαστούν, ένα προς ένα για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους! 

Τα ξηρά κρασιά της Σάμου, οι Ψηλές Κορφές, το Αγέρι του Αιγαίου, το Samena και το Golden Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και την καθαρή τους γεύση, ξεχειλίζουν από αρώματα που θα συνοδεύσουν και θα αναδείξουν κάθε πιάτο. 

Βασισμένα στο άρωμα του μοσχάτου και με φόντο γλυκύτερα αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών, τα ξηρά της ΕΟΣ Σάμου έχουν μία αναπάντεχη μακριά επίγευση, καθιστώντας τα ιδανικά για συνοδούς πιάτων της ελληνικής η διεθνούς κουζίνας αλλά και σαν απεριτίφ. 

Η ΕΟΣ Σάμου, και η ποικιλία του Λευκού Μικρόρωγου Μοσχάτου της, προσφέρει λύσεις για κάθε τραπέζι, συνδυάζοντας την γεύση, με τα υπέροχα αρώματα και την υψηλή ποιότητα μιας μοναδικής στον κόσμο ποικιλίας! 

Τα γλυκά κρασιά της Σάμου: 

Το Samos Vin Doux, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου! Με χρυσαφί χρώμα και αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου, προσφέρει μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. 

Το Samos Grand Cru είναι το γλυκό κρασί της ΕΟΣ Σάμου με αξιοθαύμαστη καριέρα στην Γαλλία! Το χρώμα του μοιάζει με αυτό του τοπαζιού. Ευχάριστο και ευκολόπιοτο, παράγεται από καλά ωριμασμένα σταφύλια επιλεγμένων, ημιορεινών αμπελώνων και εκφράζει τόσο την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ποικιλία Μοσχάτο, όσο και τον οινοπαραγωγικό τόπο της Σάμου. 

Το Samos Anthemis, ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ χρώμα και ανταύγειες χαλκού, που μαρτυρούν τη πενταετή παλαίωσή του, με αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου και κερασιών φανερώνει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. 

Το Samos Nectar με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα και όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στο ποτήρι, συναντώνται αρώματα παλαίωσης, με τις σταφίδες σε πρώτο πλάνο, και τα ευγενή αρώματα του καρυδιού. Πρόκειται για ένα κρασί από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι, που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια. 

Τα ξηρά κρασιά της Σάμου: 

Το Αγέρι του Αιγαίου, ιδιαίτερα λαμπερό και ελκυστικό κρασί με τα χαρακτηριστικά αρώματα του μοσχάτου και φόντο αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών. Είναι ένα φρέσκο κρασί με έντονη προσωπικότητα, με φρουτώδη χαρακτήρα και ζωντανή οξύτητα, που το καθιστά ιδανικό για θαλασσινά και μεγάλα ψάρια. 

Οι Ψηλές Κορφές, με το ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο και λαμπερό χρώμα τους. Η πιο πρόσφατη δημιουργία της Ένωσης σηματοδοτεί ένα υπερσύγχρονο κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα.

Τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα με μια δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια.

Οι Ψηλές Κορφές είναι ένα αρωματικό, αλλά όχι κραυγαλέο, κρασί, που πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και έντονα αρωματικά πρώτα πιάτα. 

Το Golden Samena, με λαμπερό, ανοιχτόχρωμο χρώμα και αρώματα από λευκόσαρκα φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι, παρουσιάζεται στο στόμα και ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού. Συνοδεύει έξοχα διεθνείς κουζίνες και ιδιαίτερα ασιατικές. 

Το Samena με λαμπερό χρώμα και διακριτικά ανθώδη αρώματα, που δεν επισκιάζονται από εκείνα του μοσχάτου. Ένα κλασικά μεσογειακό κρασί, που εκφράζεται με πάχος και λιπαρότητα. Ο σχετικά ισχυρός γευστικός χαρακτήρας του είναι που το κάνει καλό συνοδό για διάφορα μαγειρευτά φαγητά, ή φαγητά φούρνου. 

Η Αφίσα της Ημέρας