Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η Αγνή Καλογερή και η αποδρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΜΟΣ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τις τοπικές κοινωνίες των Φούρνων, της Θύμαινας και της Σάμου μετά την αποδρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Lαπό την γραμμή που εξυπηρετεί τα νησιά μας από 30 Οκτωβρίου 2012.

Δεχόμενη παράπονα και ανησυχίες δημάρχου και πολιτών επικοινώνησε σήμερα με το Λιμεναρχείο Πειραιά, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μπούσιο καθώς και προσωπικά με τον υπουργό κ. Μουσουρούλη.

Και οι δυο δήλωσαν γνώστες του προβλήματος και δεσμεύτηκαν να δώσουν λύση εντός της ημέρας (σήμερα) δρομολογώντας άλλο πλοίο με ανάθεση.

Είδωμεν!..... εν αναμονή και εγρηγόρσει

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Η μειοψηφία της Bουλής αποφάσισε το μεγάλο ξεπούλημα


To βίντεο από το enikos.gr δείχνει απόλυτα την γελοιοποίηση του κοινοβουλίου, όπως την οργάνωσε η Τρόικα (εσωτερικού).


Κωμικοτραγικές ήταν οι σκηνές που εξελίχθηκαν στην αίθουσα της Βουλής κατά τη διάκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Πέρασε κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά καταψηφίστηκε η τροπολογία που αφορούσε τον ΕΟΠΥΥ, με τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων να ψηφίζουν και “εκτός γραμμής” σε πολλές περιπτώσεις. 

Το νομοσχέδιο στο σύνολο του έγινε δεκτό και άνοιξε ο δρόμος για το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, παρά το γεγονός ότι η ψήφιση των άρθρων ήταν εντελώς μειοψηφική, με το άρθρο ένα που είχε τη μεγαλύτερη πλειοψηφία, να συγκεντρώνει 173 ψήφους. 

Αναλυτικά: 
1ο αρθρο ναι 173 οχι 120 2ο άρθρο ναι 148 οχι 139 3ο αρθρο ναι 156 όχι 135 4ο άρθρο ναι 146 όχι 121 5ο άρθρο ναι 158 όχι 135 6ο άρθρο ναι 173 όχι 120 Τροπολογία ΕΟΠΥΥ: Ναι: 136 Όχι: 143 

Το πρώτο άρθρο κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία δεν θα χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 της Βουλής για τον διορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Ο διορισμός του προέδρου και των λοιπών μελών της διοίκησης του ταμείου θα ορίζεται μόνο από την κυβέρνηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Στην ουσία νομιμοποιείται η σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. 

Στο δεύτερο άρθρο καταργείται το ελάχιστο απαραίτητο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ στον στόχο επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων Με το άρθρο τρία μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ακινήτων του Δημοσίου χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Στο άρθρο τέσσερα διατυπώνονται χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοεργολάβους που έχουν αναλάβει κατασκευαστικά έργα του Δημοσίου. Φωτογραφίζονται συγκεκριμένοι εργολάβοι στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να κερδοσκοπούν χωρίς να κερδίζει τίποτα το Δημόσιο. 

Το πέμπτο άρθρο ορίζει την έναρξη ισχύος του σχεδίου νόμου. Σήμερα τέθηκε προς ψήφιση η τροπολογία με την οποία εντάσσονταιοι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Λαγός ο Βενιζέλος, αγνοείται ο Κουβέλης 

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Βενιζέλος και Κουβέλης, με τον πρώτο να αποχωρεί μόλις ξεκίνησε η διαδικασία-ενώ βρέθηκε στο Κοινοβούλιο- και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μην εμφανίζεται από το πρωί στη βουλή, ενώ βουλευτές της Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ αναζητούν ακόμη τα ίχνη του προέδρου. 

Γελοία ήταν όμως και η κατάσταση των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους βουλευτές των δύο κομμάτων να δέχονται τη γραμμή, να αντιδρούν, τον Πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να ζητά να καταλήξουν σε μια απόφαση και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να κοιτούν σοκαρισμένοι τους κυβερνητικούς εταίρους.

Μάλιστα ο Πύρρος Δήμας αφού ψήφισε ναι σε όλα, μετάνοιωσε και ζήτησε να αλλάξει η ψήφος του σε συγκεκριμένα άρθρα. Στους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ-που η γραμμή έλεγε παρών στο άρθ.4 και όχι στην τροπολογία- πλέον συγκαταλέγονται οι κκ. Μ. Κασσης, είπε όχι στο άρθρο 2, η Αντζελα Γκερέκου, είπε όχι στο άρθρο 3, ο Θ. Παραστατίδης είπε παρών στο άρθρο 2, ο Μ. Μπόλαρης είπε όχι στο άρθρο 2 και ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, όπως και η Θ. Τσαγκρη, ο Γιάννης Δριβελέγκας είπε οχι στο αρθρο 2 και παρών στο άρθρο 3, ο Κ. Τριανταφυλλος δήλωσε παρών στο άρθρο 2, όπως και ο Κ.Σκανδαλιδης και ο Θ. Μωραιτης παρών στο άρθρο 2, ενώ ο Αχμέτ Χατζη Οσμαν δήλωσε παρόν στο άρθρο 2 και είπε ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. 

Ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Λεωνιδας Γρηγορακος, ναι σε όλα είπε ο Μ. Χρυσοχοιδης και ο Πύρρος Δήμας, ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Γ. Ντόλιος ενώ ο Δ. Κρεμαστινός είπε ναι σε όλα και παρών στο άρθρο 4. 

Από τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές ψήφισαν παρών στην τροπολογία με εξαίρεση τον κ. Οικονόμου που ψήφισε ναι σε όλα. Κυβερνητική κρίση Μετά και τη σημερινή εξέλιξη και με δεδομένη την ύπαρξη ανταρτών βουλευτών στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, η ψηφοφορία για τη ψήφιση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. Η στάση της ΔΗΜΑΡ θα καθορίσει πολλά, ενώ αναμένεται να υπάρξει πίεση για αποχή των βουλευτών της από την ψηφοφορία για να περάσουν τα μέτρα με 142 βουλευτές.
kepparou

"ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ" Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ; ΜΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

«Παρεκτράπη» η εκπαιδευτικός που εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας εορτασμού της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Μαραθόκαμπο και προέβη σε «φασιστικές και εθνικιστικές αναφορές» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Τάκη Διαμαντίδη, ο οποίος μίλησε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου («Ράδιο Σάμος 102 fm») για το συμβάν. Οι αναφορές της στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και το ρόλο των «αριστεροκουλτουριάδων» στην σημερινή κακή οικονομικοπολιτικοκοινωνική κατάσταση, οδήγησαν τους περισσότερους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές καθώς και το τοπικό συμβούλιο να αποχωρήσουν αγανακτισμένοι από τις εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν φωναχτά την αντίθεσή τους.

«Η ομιλία διαπνεόταν από φυλετικά χαρακτηριστικά, μιλούσε για τον Δούρειο Ϊππο των λαθρομεταναστών και επιχείρησε υπερτονισμό του ρόλου του Μεταξά, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα επανεμφάνισης μιας τέτοιας ηγετικής προσωπικότητας στην σημερινή ιστορική καμπή της Χώρας!» Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, δηλώνοντας πως αυτή η τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σύνολο των εκπαιδευτικών της Σάμου.

«Θεωρούμε πως τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επιλύονται με διοικητικά μέτρα και πειθαρχικές επιβολές! Μιλάμε για αντιπαράθεση απόψεων με πολιτική διάσταση, η οποία και μπορεί να επιλυθεί με τρόπο δημοκρατικό. Με την άρνηση των παρευρισκομένων να παραμείνουν στο χώρο και να ακούνε όλο αυτό το φασιστικό παραλήρημα…» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

«Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της εκπαιδευτικού και μάλιστα σε δημόσιο χώρο και την διάρκεια εορτασμού της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί σαφή παραβίαση του όρκου που έδωσε στο Σύνταγμα, άρα μπορεί και να προϋποθέτει ως και την απόλυσή της…» σημείωσε ο υπεύθυνος τύπου της νομαρχιακής του ΠαΣοΚ Σάμου Κώστας Σοφούλης.

«Οι πολίτες της Σάμου και του Μαραθοκάμπου, με τις ισχυρές δημοκρατικές καταβολές και τους τόσους αγωνιστές, μπορούν να αποκρούσουν τους επικίνδυνους εμπνευστές και δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών, με διεξόδους γόνιμου διαλόγου…» είπε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Μανταδάκης.

"Θεωρούμε απαράδεκτο και προσβλητικό ως προς τις αγωνιστικές καταβολές των Μαραθοκαμπιτών αλλά και των Σαμίων το γεγονός πως εκπαιδευτικός εκφώνησε λογίδριο με νοσταλγικές αναφορές της 7χρονης χούντας και του δικτάτορα Μεταξά" επισήμανε από τον ΣΥΡΙΖΑ Σάμου ο κ. Αλέξανδρος Σταθακιός, τονίζοντας πως η αντίδραση σε τέτοιες φασιστικές εκφάνσεις είναι η κοινωνική επανενεργοποίηση .

Δριμύτατη ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Σάμου του ΠΑΜΕ με τον αιχμηρό τίτλο «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» μιλώντας για διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ

Η εκπαιδευτικός που ανέλαβε ως εκπρόσωπος των καθηγητών να εκφωνήσει τον πανηγυρικό, μιλώντας αποκλειστικά στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου, δήλωσε πως "σκοπίμως και λόγω πολιτικών τοποθετήσεων παρερμήνευσαν κάποιοι τα όσα ανέφερε στο λόγο".

"Στα τρία τέταρτα της ομιλίας μου, εξέθεσα τα ιστορικά γεγονότα κατά χρονολογική σειρά" είπε "και συνέδεσα το όχι στην Γερμανική επέλαση με το όχι που είπαν στο Μνημόνιο ορισμένοι εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μίλησα ακόμη για το όχι των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν καθώς και την αναγκαιότητα της σύγχρονης αντίδρασης σε ότι οδηγεί στην Εθνική κατάπτωση. Δεν έκανα φασιστικές ή άλλες αναφορές, δεν αναφέρθηκα σε ζητήματα πολιτικής ή προσωπικής ιδεολογίας και δεν προσέβαλλα κανέναν! Αντίθετα, με τις φωνές και τις αντιρρήσεις επί όσων έλεγα, τα οποία παρερμήνευσαν, προσέβαλλαν και εμένα και τον ιερό χώρο της εκκλησίας, από όπου και εκφωνούσα τον πανηγυρικό..." δήλωσε.

Απαντώντας στην ερώτηση περί της χρήσης της επίμαχης φράσης "δούρειος ίππος οι λαθρομετανάστες" η εκπαιδευτικός παραδέχθηκε πως το ανέφερε, υπό την διάσταση όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί "χρησιμοποιήθηκαν" ως φθηνά εργατικά χέρια και "συνέβαλαν στην οικονομική κρίση".

Όσον αφορά την τοποθέτησή της στην μεταπολιτευτική περίοδο και τις αλλαγές που επισυσσώρευσε στην υπόσταση της Χώρας, η καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, αρνήθηκε πως δεν έκανε αναφορά και στην περίοδο της δικτατορίας και είπε πως "σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, θεωρείται η μετά το '74 εποχή ως εκείνη που σταδιακά οδήγησε στη σημερινή κατάπτωση, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται και η αρνητική συμβολή της 7ετίας σε αυτό..."

Αρνήθηκε επίσης πως χρησιμοποίησε τον όρο "αριστεροκουλτουριάδηδες" και είπε πως ενώ κανείς από τους διευθυντές των σχολείων δεν αντέδρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, προκλήθηκε αναταραχή από εκπαιδευτικό ο οποίος και προέτρεπε τον κόσμο σε αποχώρηση, παρερμηνεύοντας την σημασία των λόγων της.

"Μίλησα για την αναγκαιότητα να βρεθεί και στις μέρες μας ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με το ανάστημα να πει το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ" σημείωσε η εκπαιδευτικός "και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ εξύμνησα τον Μεταξά!" τόνισε.

Της Μαργαρίτας Ικαρίου

ΕΠΣ Σάμου: Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/12 15:00 Κ/ Χ΄΄ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

ΑΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ – ΑΨΕΣΚ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/12 14:30 ΕΥΔΗΛΟΥ

ΑΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ – ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/12 13:00 ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ – ΑΕ ΒΑΘ. ΠΑΝΣ/ΚΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/12 13:00 ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΑΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΑΣ ΛΑΙΛΑΨ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/12 12:00 ΡΑΧΩΝ


B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΑΠΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΟ ΣΑΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/12 15:00 ΚΟΝΤΑΚΑΙΪΚΩΝ

ΑΕΣ ΦΟΙΝΙΞ – ΑΟ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/12 15:00 Β.ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ

ΑΠΣΦ ΣΧ ΘΕΤ ΕΠ/ΜΩΝ – ΑΣΠΕΜΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/12 15:00 ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΛΑΤ – ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/12 15:00 ΚΟΝΤΑΚΑΙΪΚΩΝ


Η Αφίσα της Ημέρας


Χωρίς πλοίο κινδυνέυει να μείνει η άγονη γραμμή Σύρου - Ικαρίας – Σάμου

Το πλοίο Ιεράπετρα που δρομολογεί η εταιρία Αιγαίον Πέλαγος, εκτελεί σήμερα... το τελευταίο του δρομολόγιο, αφού ολοκληρώνεται και η παράταση της σύμβασης που είχε δοθεί. Ούτως ή άλλως, η ίδια η εταιρία έχει ανακοινώσει την αποδρομολόγησή του.

Από δω και στο εξής, η γραμμή θα πρέπει να δοθεί στην εταιρία C Link, καθώς αναδείχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό που αφορούσε την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο που λήγει κι αυτή σήμερα, αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας είναι έτοιμο να δώσει παράταση.

Στο μεταξύ, όμως, η επιτροπή που αξιολόγησε τις αιτήσεις συμμετοχής των εταιρειών στο διαγωνισμό (που αφορά τη συγκεκριμένη γραμμή) για τη νέα δρομολογιακή περίοδο (2012-2013) απέρριψε την αίτηση της C Link με το σκεπτικό ότι «έχει καταθέσει αίτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του v.3588/2007 και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 2 του νόμου αυτού» σε προπτωχευτική διαδικασία.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα αποφανθεί ίσως και σήμερα τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη περίπτωση και εάν μία εταιρεία που έχει εμπλακεί σε προπτωχευτική διαδικασία μπορεί στο μεταξύ να αναλάβει εξυπηρέτηση άγονης γραμμής.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται μία από τις πιο δύσκολες για τις 14 άγονες γραμμές που ψάχνει να βρει λύση το υπουργείο Ναυτιλίας. Αν δεν υπάρξει λύση άμεσα, η γραμμή κινδυνεύει να μείνει ορφανή και τα νησιά χωρίς πλοίο. Σε περίπτωση που βρεθεί λύση, η C link θα δρομολογήσει στη γραμμή το πλοίο Μυτιλήνη.
cyclades24.gr - aegaio

Απάντηση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Λούκας Τ. Κατσέλη σε σχόλιο, στην στήλη του "Μικροπολιτικού" της εφημερίδας "τα ΝΕΑ", της 30/10/2012

Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,

Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο σε εκδήλωση ενημέρωσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οργανωμένη από το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης στη Ναύπακτο την περασμένη εβδομάδα, να «αποκαλύψω την προσχώρηση μου στο ΣΥΡΙΖΑ».

Επομένως, ο πληροφοριοδότης σου μάλλον ήθελε να ταυτίσει την κριτική στάση, τόσο τη δική μου όσο και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική της βίαιης λιτότητας και στην ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης με μελλοντικές κομματικές επιδιώξεις. Την επόμενη φορά ας είναι περισσότερο προσεκτικός γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει.

Φιλικά
Λούκα Τ. Κατσέλη

Kατάληψη της ΔΟΥ Αγ. Κηρύκου




ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 

Η επιτροπή που συστάθηκε μετά από απόφαση (υπ.αριθ. 138/24/10/2012) του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας καταγγέλλει το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου και επισημαίνει:

• Το μηδαμινό κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας που ανέρχεται στα 600 ευρώ το μήνα.

• Την τεράστια οικονομική επιβάρυνση που θα επωμιστούν οι δημότες του νησιού μας αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10.000 επισκέψεις Ικαριωτών και Φουρνιωτών στη Σάμο.

• Την έλλειψη καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τηνΣάμο η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες καθίσταται αδύνατη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών .

• Το επωνομαζόμενο Κ.Ε.Φ. ή Κ.Ε.Φ.Υ. Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στην πραγματικότητα μόνο θα διαβιβάζει αιτήματα χωρίς καμία δυνατότητα διεκπεραίωσης τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την Δ.Ο.Υ!

• Όσο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα εφαρμοστούν έχουμε να καταγγείλουμε την απουσία σύνδεσης πολλών χωριών με το διαδίκτυο και το γεγονός οτι μεγάλη μερίδα φορολογουμένων Ικαρίας και Φούρνων δεν έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να τις χρησιμοποιήσουν.

Προχωρούμε σε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη 1-11-2012 και την Παρασκευή 2-11-2012 και καλούμε συλλόγους, φορείς και πολίτες να δείξουν την αντίθεση τους στην υποβάθμιση των ακριτικών νησιών Ικαρίας και Φούρνων.

Παράλληλα καλούμε τους συλλόγους και τους Ικαριώτες των Αθηνών να παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Νίκης 5-7 και ώρα 17.00. Αναμένουμε την έκβαση της προγραμματισμένης συνάντησης των αρχών του νησιού μας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας (31/10/2012) για να αποφασίσουμε την συνέχεια των κινητοποιήσεων μας.

Συντονιστική επιτροπή

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Θα τεθεί θέμα ηγεσίας;

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ιπποκράτους μετά την καταψήφιση από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- είτε με «όχι» είτε με «παρών»- του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την «ανταρσία» 15 βουλευτών που δεν πειθάρχησαν στην κομματική «γραμμή».

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν προσήλθε καν για να ψηφίσει!

Για όλους αυτούς τους λόγους συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.
Το κλίμα είναι τόσο κακό, όπως αναφέρει το newsit.gr, που κάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί, λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!

Δεν αποκλείεται όμως να θέσει θέμα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους βουλευτές του να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τα παίξει όλα για όλα απόψε και να θέσει τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους. Δηλαδή να τους πει ότι από την στιγμή που έχουν συμφωνήσει να ακολουθήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν γίνεται να συμβαίνουν όσα συνέβησαν στην Βουλή. Και θα καταλήξει λέγοντας: Αν είναι να διαχωρίσουμε την θέση μας, να το κάνουμε τώρα, χωρίς άλλου τέτοιου είδους παλινωδίες.

Άνθρωποι κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε στην σημερινή ψηφοφορία αν και ήταν στην Βουλή γιατί «δεν ήθελε να μπει στο κάδρο της πανσπερμίας απόψεων».
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση, ενώ άγνωστο είναι αν θα παραβρεθεί και ο Γ.Παπανδρέου.

Τι προηγήθηκε
Περίπου οι μισοί βουλευτές που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, απειθάρχησαν στην κομματική γραμμή και καταψήφισαν τις αποκρατικοποιήσεις.

Παρά τις ζυμώσεις στις οποίες υπέβαλε τους βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να τους πείσει και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ηχηρό μήνυμα και για τον ίδιο

Απών ο Βενιζέλος!!

Έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έμειναν πιστοί στη «γραμμή» του κόμματος και ψήφισαν όπως έπρεπε, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προσήλθε να ψηφίσει.
Για πολλούς βουλευτές το θέμα αυτό είναι μείζον γιατί η αποχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπέμπει «μια εικόνα αλαλούμ του ΠΑΣΟΚ», όπως λένε οι ίδιοι.
Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε κανονικά στην ψηφοφορία και ψήφισε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και κατά της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ, την προκαθορισμένη γραμμή δηλαδή.




Oι 15 «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός γραμμής, που ήταν «παρών» στο άρθρο 4 , «όχι» στην τροπολογία για το ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι βουλευτές αυτοί δεν τήρησαν ενιαία στάση, και ο καθένας βρέθηκε να είναι εκτός γραμμής σε διαφορετικό άρθρο και για διαφορετικούς λόγους, προφανώς. Συγκεκριμένα, οι 15 βουλευτές είναι:

Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3
Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα – δε ξερουμε αν γινεται ομως)
Παραστατίδης – Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος - παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογια




Οι 9 του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν «όχι» και «παρών» στις αποκρατικοποιήσεις είναι οι εξής:

Μιχάλης Κασσής
Θόδωρος Παραστρατίδης
Θεοδώρα Τζάκρη
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Κώστας Τριαντάφυλλος
Κώστας Σκανδαλίδης
Θάνος Μωραίτης
Χατζί Οσμαν Αχμέτ

Επίκαιρα

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ": Όταν η χυδαιότητα και οι ύβρεις γίνονται "πολιτική"


Ενώ οι Αστυνομικοί στη Σάμο επέλεξαν έστω με ευγένεια  να απαντήσουν χωρίς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, στο δημοσίευμα του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" στα 10 ερωτήματα που τους βάλαμε από εδώ, και που αφορούσαν την επιστολή που έστειλαν  στην ANEKLINES, κάποιοι άλλοι επιλέγουν την πόλωση,  και τις απειλές. 

Με ιδιαίτερη χυδαιότητα και ύβρεις επέλεξε ο "πολιτευτής" του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Αβραμίδης να συμμετέχει σε δημόσιο διάλογο και που αφορά το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στη σύγχρονη Δημοκρατία, αλλά και τα ειδικά προνόμια που ζητούν να διατηρούν οι δυνάμεις καταστολής, όταν ο Ελληνικός Λαός στενάζει κάτω από τις πολιτικές των μνημονίων που αυτοί οι ίδιοι προασπίζονται με τα γκλοπ και τα ληγμένα δακρυγόνα τους.

Σαν Δον Κιχώτης του χώρου, σαν ο Ρομπέν του κλάδου τους, επέλεξε με ένα κατάπτυστο λίβελο που έχουμε ήδη αναρτήσει από εδώ, να προσβάλει, να απειλήσει, να κατασυκοφαντήσει τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο και Στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Μανόλη Βασιλειά.

Σε ένα ανορθόγραφο αλλά και ασύνταχτο παραλήρημα φασιστοειδούς έκφρασης,
χωρίς να δείχνει ίχνος σεβασμού, στο συνομιλητή του, "βάζει", όπως μας έλεγε και ο ίδιος παλιότερα, υποψηφιότητα από τώρα στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στο Νομό Σάμου, μετά και από την "εκλογική εξαφάνιση"  του ΛΑΟΣ που συμμετείχε έως σήμερα.

Εμείς από τη πλευρά μας λυπούμαστε και φυσικά δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το κατήφορο, απαντώντας του. Αντίθετα θεωρούμε ότι  ο Τόπος μας αλλά και η Πατρίδα δεν έχουν ανάγκη ανάλογων, με αυτό το λίβελο, "ξεκατινιάσματα".

Τον αφήνουμε λοιπόν στη κρίση του Σαμιακού Λαού και του αφιερώνουμε τα πιο κάτω βίντεο, ελπίζοντας ότι θα έχει το κουράγιο να τα δει ολόκληρα:




"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

"Απάντησαν" χωρίς να απαντήσουν οι Αστυνομικοί στη Σάμο

Ουσιαστικά αισθανόμαστε ότι δεν έχουν απαντήσει, οι συμπαθέστατοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας στη Σάμο, ούτε σε ένα από τα 10 ερωτήματα που προέκυψαν μετά τη συντεχνιακή επιστολή που έστειλαν στην ANEK LINES και ζητούσαν προνομιακή μεταχείριση για τα μέλη τους στις τιμές του ναύλου, των καμπινών και του εστιατορίου του πλοίου.

Αν ήθελαν, και είχαν επιχειρήματα θα έβαζαν ερώτημα και απάντηση..Αλλά μάλλον αρέσκονται σε φιλοσοφικές προσεγγίσεις και γενικόλογα κείμενα αποποίησης ευθυνών.

Το μνημείο Μίσους και Διχασμού στη Σάμο











Ντροπή. Μόνο αυτοί ήταν Έλληνες ? Ο νέος Μελιγαλάς στη Σάμο!

Αμετανόητοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, και ότι στη ζωή τα πάντα  χαρίζονται και δεν διεκδικούνται ανεξάρτητα τη θέση που βρίσκεται ο καθένας μας. Θεωρούν δηλαδή, ότι χωρίς να σπάσεις αυγά, φτιάχνεται η ομελέτα.

Και βέβαια "κουβέντα" - "ψίθυρος" για το νέο ρόλο που θα πρέπει να έχει η  Αστυνομία μέσα σε μια ώριμη δημοκρατία, όπως θεωρούμε ότι είναι η Ελληνική, κλπ.

Θεωρούμε όμως αυτονόητο ότι ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" στέκεται με σεβασμό  και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει σε πραγματικά προβλήματα του κλάδου των Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενταγμένα μέσα σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης. Μη ξεχνάμε ότι στη πραγματική δημοκρατία οι αστυνομικοί είναι ένστολοι πολίτες και θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Εμείς βεβαίως  δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή τους και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το  άρθρο μας από 28 Οκτώβρη για το θέμα αυτό...

Τα συμπεράσματα δικά σας......


EΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Σάμος, 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ 1. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (blog http://manolis-vasileias.blogspot.gr/)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
2. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ:«Απάντηση σε ανάρτησή σας με τίτλο:

«Οι Αστυνομικοί στη Σάμο ζητούν Ελεημοσύνη – ρουσφέτι ή αυτή η επιστολή αποτελεί μία συντεχνιακή διεκδίκησή τους?»

Καλημέρα σας κ. Βασιλειά, Καλημέρα Σαμιακή κοινωνία,

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε νωρίτερα η ευκαιρία να γνωριστούμε «καλύτερα» με την ιδιότητα του αστυνομικού της περιοχής όπου όλοι μας ζούμε.

Σε αυτό όμως δεν θα θεωρήσουμε απαραίτητα ότι σφάλαμε, καθώς αντί της επικοινωνιακής μας προσέγγισης, επιλέξαμε να θέσουμε άλλα θέματα ως άμεσες προτεραιότητές μας!

Πιο συγκεκριμένα είμαστε καθημερινά δίπλα στον απλό πολίτη, εκεί όπου ίσως χωρίς να φαίνεται εργαζόμαστε αθέατα με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό αποτελεί σίγουρα την πρώτη μας προτεραιότητα και μετά από αυτό έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Εκφράζουμε το μεγαλύτερο σύνολο των αστυνομικών του Νομού Σάμου, αντιπροσωπεύοντας στην πλειονότητα τους αστυνομικούς αποφοίτους της υπερδιετούς φοιτήσεως σχολής Αστυφυλάκων. Πρόκειται για εισακτέους σε σχολές με ελάχιστο εισαγωγικό βαθμό φοίτησης 14 ή 15 (κατά μέσο όρο), ενώ στην περίπτωση των πρώτων μιλάμε για συναδέλφους με επιδόσεις στις πανελλήνιες με βαθμό 18 ή και παραπάνω.

Από την άλλη εκφράζουμε και αρκετούς Αξιωματικούς της Αστυνομικής μας Διεύθυνσης οι οποίοι εισήχθησαν στην αντίστοιχη σχολή της Αστυνομίας με βαθμούς από 18 έως και 20.

Τα ποιοτικά αυτά στοιχεία παρέχονται προκειμένου να προσδιορισθεί η συνεχής αναβάθμιση και ποιοτική διαφοροποίηση που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια στους κόλπους της Αστυνομίας σε σχέση με κάποιες δεκαετίες πριν. Εκπροσωπούμε συναδέλφους με αντίληψη, παιδεία, αρχές, οι οποίοι διακρίνονται στο σύνολο τους κατ’ ελάχιστο για τον επαγγελματικό τρόπο δράσης τους.

Θα άξιζε να αναφέρουμε ότι η πλειονότητα των μελών μας, δεν ήταν ούτε καν γεννημένη το έτος 1974.

Πρόκειται δηλαδή για χρονικές περιόδους στην αστυνομική πραγματικότητα των οποίων τα μέλη μας δεν διαδραμάτισαν κανένα απολύτως ρόλο.

Επιπλέον ακόμα και τα παλαιότερα μέλη μας δεν είχανε καν εισαχθεί στην Ελληνική Αστυνομία πριν από το έτος 1974.

Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται προκειμένου να συσχετισθεί ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αυτός δομείται και λειτουργεί σήμερα, με άλλες αλήστου μνήμης εποχές μεταφέροντας τη «ρετσινιά» σε εμάς τους νεότερους, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους.

Δεν θα μπούμε σε καμιά διαδικασία σύγκρισης των καταστάσεων και της στάσης που κρατάμε σήμερα ως Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου με το χθες.

Καμία ταύτιση, κανένας παραλληλισμός δεν γίνεται και δεν θα γίνει αποδεκτός εκ μέρους μας και πόσο μάλλον δεν μας εκφράζουν οι τότε εφαρμοζόμενες πολιτικές με τον αστυνομικό σε ρόλο «μπαπούλα» ούτε ως επικρατούσα κατάσταση, αλλά ούτε και ως λογική…

Όπως οφείλει κάθε συνδικαλιστικό όργανο, μαχόμαστε καθημερινά για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού που εκπροσωπούμε, καθώς και των παροχών (οικονομικών ή άλλης φύσεως) που αυτό απολαμβάνει!

Ταγμένοι από την πρώτη ημέρα μας στο Σώμα να υπηρετούμε την πατρίδα μας, τους Νόμους της και τους Οργανισμούς του Σώματός, εκτελούμε διαταγές με τον τρόπο που αυτές δίνονται και πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Δεν μας δίνεται το δικαίωμα να εκφραζόμαστε πολιτικά, ούτε φυσικά να κρίνουμε τις διαταγές των ανωτέρων μας, πόσο μάλλον να αποφασίσουμε για το αν θα αρνηθούμε την εκτέλεσή τους (επειδή μπορεί ίσως αυτές να μην ταυτίζονται με τα πολιτικά ή άλλα πιστεύω μας).

Στο προκείμενο της ανάρτησής σας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εσάς τον ίδιο όσο και το σύνολο της Σαμιακής κοινωνίας ότι από το έτος 2003 έχει υπογραφεί και τεθεί σε ισχύ η υπ’ αριθμ. 3324.1/15/03 από 3 Απριλίου 2003 Κοινή Υπουργική Απόφαση (εφ’ εξής ΚΥΑ) των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία».

Στον Πίνακα Ι με τίτλο «Κατηγορίες Προσώπων που δικαιούνται έκπτωση στους Ναύλους των Ακτοπλοϊκών πλοίων» και συγκεκριμένα στην παράγραφο 9 αυτού, γίνεται αναφορά ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεώνονται να παρέχουν έκπτωση 50% στον ισχύοντα κάθε φορά ναύλο, για επιβαίνοντες στα πλοία τους που είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι το στο πλοίο Ιεράπετρα, αν και προβλέπεται η σχετική έκπτωση (καθώς η σχετική ΚΥΑ είναι σε ισχύ), εν τούτοις αυτή δεν πραγματοποιείται από την εταιρεία!

Ως εκ τούτου κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση της υποβολής σχετικής επιστολής-υπόμνησης προς την ναυτιλιακή εταιρεία όπου ανήκει το εν λόγω επιβατηγό πλοίο, με το υπ’ αριθμ. 305/3/2 από 20.10.2012 έγγραφό μας το οποίο αναδημοσιεύσατε.

Θεωρώντας δεδομένο ότι το νομικό τμήμα της ΑΝΕΚ γνωρίζει την εν λόγω ΚΥΑ, καταθέσαμε και την αντιπρόταση της ενδεχόμενης πραγματοποίησης και ορισμένων άλλων εκπτώσεων οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν χώρα επί του πλοίου προκειμένου να αντισταθμίσουν την μη πραγματοποιούμενη προβλεπόμενη έκπτωση στα εισιτήρια.

Από εκεί και έπειτα περιμένουμε με πραγματική ανυπομονησία την απάντησή της εταιρείας επί του αυτονόητου αιτήματός μας, το οποίο α μη τι άλλο εδράζεται στη βάση του ισχύοντος σήμερα νομοθετικού πλαισίου.

Φανταζόμαστε πως μία τέτοια προσπάθεια διεκδίκησης για εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου δεν μπορεί παρά να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες.

Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε υπέρμαχος της διεκδίκησής μας, μιας και δεν απαιτήσαμε τίποτα το παράλογο, απλά την τήρηση των υποχρεώσεων των ναυτιλιακών εταιριών όταν αυτές παρέχουν «δημόσια υπηρεσία», κατά τις προβλέψεις της σχετικής ΚΥΑ.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σκεφτούμε το λόγο που κάποιος θα μπορούσε να είναι αντίθετος σε αυτή την υποχρεωτικού χαρακτήρα ρύθμιση όπως ορίζεται στην ΚΥΑ, από τη στιγμή που μεταξύ των άλλων η ΚΥΑ έρχεται να «προστατέψει» 20 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες ελλήνων πολιτών, όταν αυτοί μετακινούνται με πλοίο παρέχοντάς τους τη σχετική κατά περίπτωση έκπτωση.

Ως υπάλληλοι βλέπουμε καθημερινά το εισόδημά μας με το οποίο καλούμαστε να ζήσουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές μας, να συρρικνώνεται, και αυτό δυστυχώς αποτελεί κάτι το οποίο συμβαίνει είτε το θέλουμε είτε όχι.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε ως αστυνομικοί τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και βάσει των οποίων επιβάλλονται συνεχώς νέες μειώσεις, τόσο σε βάρος μας αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολίτη, γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πειθαρχικό παράπτωμα και λόγο απόταξής μας από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρ’ όλα αυτά δίνοντας ένα αγώνα προκειμένου να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, καταβάλλουμε μία υπερπροσπάθεια προκειμένου να προσαρμοστούμε στα νέα οικονομικά δεδομένα και να σταθούμε όρθιοι.

Σε αυτό το πλαίσιο η οποιαδήποτε οικονομική διευκόλυνση μας (ακόμη και στα εισιτήρια του πλοίου προκειμένου να επισκεφθούμε τις οικογένειές μας), αποτελεί μία ανάσα η οποία δεν πρέπει να θυσιαστεί όπως έγινε με τόσες άλλες μέχρι σήμερα.

Ως εκ τούτου διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε!

Όχι ρουσφετολογικά, όχι συντεχνιακά, αλλά δίνοντας τη μάχη για το δίκαιο…

Σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε προκειμένου να εκφράσουμε την αστυνομική κοινότητα που εκπροσωπούμε καθώς και να σας παρουσιάσουμε ένα ελάχιστο τμήμα από το διεκδικητικό μας πλαίσιο ως συνδικαλιστικό όργανο…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτό τον αγώνα θα σας βρούμε αρωγό και συμπαραστάτη.

Εχέγγυο ως προς τούτο αποτελεί η κριτική σας στάση, καθώς και το βήμα που έχετε, μέσω του blog σας, προκειμένου να καταφέρουμε να κοινωνήσουμε σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες το έργο που παράγουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Εκτιμώντας πως η επιδίωξη μας για μία σύγχρονη Αστυνομία η οποία θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και θα βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό του πολίτη, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας, σας καλούμε προκειμένου ο καθένας μας από το μετερίζι του να στηρίξει αυτή την προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο κοινός στόχος.

Με Εκτίμηση Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Χ. ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ


------------------------------


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ



Το είδαμε και αυτό....από το blogspot της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου διαβάσαμε και αναρτούμε την επιστολή που έστειλαν στην Εταιρία ANEK LINES, και που σύμφωνα με αυτήν, μετά το "λιβανιστήρι" που της κάνουν   για το "γρήγορο και ασφαλές πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ", ζητούν προνομιακή μεταχείριση για τα μέλη τους στις τιμές του ναύλου, των καμπινών και του εστιατορίου του πλοίου. 

Σας παραθέτουμε λοιπόν πιο κάτω ολόκληρη την επιστολή και στη συνέχεια  θα θέλαμε να μας απαντήσουν στα  10  εύλογα ερωτήματα μας.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΠΡ. ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΡΕΪΖΗ 3
T.K. 83100 ΣΑΜΟΣ – ΣΑΜΟΥ
ΤΗΛ.– ΦΑΞ: 22730-80569
ΤΗΛ. Police on line: 86-10188
E-mail: eaysamou@hotmail.com


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 305/3/ 2
Αρίθμ. Απόφ. Πρωτοδ. Σάμου:72/216/27 Ε.Δ./1996
Σάμος, 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ
ANEK LINES

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – 
2. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ακρίβεια και συνέπεια εκτέλεσης των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» της εταιρίας σας, το οποίο έχει καθιερωθεί στην γραμμή της Ικαροσαμίας και που παρόλο της αντιδράσεις στα πρώτα δρομολόγια του, πλέον έχει αγαπηθεί και έχει γίνει το πλοίο των Σαμιωτών.


Η Σάμος απέχει 174 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και στο δρομολόγιο αυτό προστίθενται προσεγγίσεις και σε άλλους λιμένες όπως αυτοί της Σύρου και της Ικαρίας. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται ο χρόνος του ταξιδιού και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τα δρομολόγια εκτελούνται νυχτερινές ώρες, οι ανάγκες των επιβατών για φαγητό και κατάκλιση εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνονται εντός του πλοίου.

Για τα 140 μέλη της Ένωσής μας που υπηρετούν στα νησιά της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, την σημερινή εποχή που το εισόδημα μας συρρικνώνεται διαρκώς, το ταξίδι με πλοίο προκειμένου να μεταβούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε για εκτέλεση υπηρεσίας (μεταγωγές) είτε για λόγους υγείας κλπ, αποτελεί μονόδρομο.

Αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον κλάδο την επιβατηγούς ναυτιλίας, παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας εξετάσετε το αίτημα μας για παροχή οικονομικής διευκόλυνσης στο αντίτιμο εισιτήριων και στην χρήση καμπίνας και εστιατόριου στο πλοίο σας για τους συναδέλφους-μέλη της Ένωσής μας.

Ευελπιστούμε στην ειλικρινή κατανόηση επί του αιτήματος μας και θα χαρούμε να τύχουμε θετικής απάντησης επί τούτου.

Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Χ. ΛΙΟΚΑΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ"

1. Από πότε θεωρούν οι Αστυνομικοί στη Σάμο ότι εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των Σαμιωτών για το συγκεκριμένο πλοίο ? 

2. Αυτή τους η επιστολή πράγματι τι χαρακτήρα έχει ? Ελεημοσύνης, ρουσφετιού, η συντεχνιακής διεκδίκησης? 

3. Γιατί ζητούν να έχουν αυτή τη προνομιακή μεταχείριση και αυτό τους το αίτημα μήπως συνδέεται με το χαρακτήρα του επαγγέλματός τους ? (μηχανισμός καταστολής-μορφή εξουσίας )

4. Έχουν σκεφθεί ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι των 400ευρώ, συνταξιούχοι των 300 ευρώ ?

Μήπως θα έπρεπε να έχουν αυτοί προτεραιότητα, αν μπαίναμε στη λογική των κοινωνικών διακρίσεων και εξαιρέσεων ?

5. Όταν βρίσκονται σε υπηρεσία δεν πληρώνονται για τα οδοιπορικά τους ?

6. Θεωρούν ότι είναι ο μοναδικός κλάδος που έχει περιορισθεί το εισόδημά του ή δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον κλάδο τους?

7. Με αυτό το τρόπο πιστεύουν στη συνδικαλιστική τους δράση και διεκδίκηση ?

8. Για ποιόν λόγο δεν τους βλέπουμε να συμμετέχουν στις πορείες του εργατικού κέντρου ή της ΑΔΕΔΥ η της ΓΣΕΕ εδώ στο Νησί μας? Δεν θεωρούν τους εαυτούς τους εργαζόμενους ? Δεν πιστεύουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά και ότι από κοινού θα πρέπει να διεκδικούνται ? 

9. Επιτέλους δεν μπορούν να αντιληφθούν σαν εργαζόμενοι ότι οι πολιτικές των μνημονίων, των κυβερνήσεων που θεσμικά τουλάχιστον υπηρετούν,  είναι αδιέξοδες και αντιστρατεύονται και τα δικά τους κλαδικά αιτήματα ?

10. Γιατί κάποτε κρατήσατε έστω ένα πανό και τώρα αρκείστε μόνο σε παρακάλια ? 

Εμείς σαν "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" τιμούμε το ρόλο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, όσο αφορά τη δράση και τη λειτουργία της στη πάταξη του εγκλήματος στη Πατρίδα μας αλλά και στα Νησιά μας  όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαίρουμε την Διεύθυνση Σάμου για τις μεγάλες και πολλές τελευταίες επιτυχίες της στο θέμα αυτό. 


Βέβαια δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο, όσο αφορά τη χρήση βίας από πλευράς τους απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, χρήση των γκλομπ, ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών κλπ. Ούτε βέβαια για τη συντήρηση των γιορτών μίσους και διχασμού στο μνημείο του εμφυλίου πολέμου στη Σάμο.

Και βέβαια το γραφικό επιχείρημα ότι διατάσσονται από την Υπηρεσιακή Αρχή και τη Πολιτική τους  ηγεσία δεν πείθει κανένα, αφού έτσι θα μπορούσαν κάποιοι να δικαιολογήσουν  και τους ένστολους για τη σφαγή το Νοέμβρη του 73 στο Πολυτεχνείο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι χτυπούν αδέλφια τους Έλληνες Εργαζόμενους, Άνεργους, Απολυμένους, Συνταξιούχους ?  Ίσως και τον αδελφό η πατέρα τους ? 

Μήπως γέρνει η θάλασσα ?

Μέχρι να μας απαντήσουν και που φυσικά θα δημοσιεύσουμε αμέσως από εδώ την απάντησή τους, αφιερώνουμε σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ το κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη " ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ"
Ας το δούμε και ας το ακούσουμε όλοκληρο. Είναι υπέροχο.!!!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"

Σάμος: Διαμαρτυρία από την ΑΔΕΔΥ για τα κενά στα σχολεία

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ζητά να πληροφορηθεί το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει από τις 11/09/12 αλλά μέχρι σήμερα (30/10/12) τα σχολεία παραμένουν με κενά σε καθηγητές σε όλη τη χώρα συνολικά και στα νησιά μας ειδικότερα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εθελοτυφλεί μπροστά στα προβλήματα της Παιδείας που έχουν προκληθεί από τους δικούς της εσκεμμένους χειρισμούς, με τους οποίους έχουν χαθεί αμέτρητες ώρες μαθημάτων και απ’ ότι φαίνεται θα χαθούν ακόμη περισσότερες».
Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe

Γενική απεργία από σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Γενική απεργία από την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο.

Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφ εία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή.

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.
samostimes

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ( ΠΑΣΟΚ): “ Έχουμε γίνει συνιστώσα της ΝΔ ”!


Η δήλωση της ημέρας ανήκει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Κουτσούκο.

“Δυστυχώς γίναμε συνιστώσα της ΝΔ χωρίς λόγο και χωρίς ρόλο”, επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια της ταραχώδους συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

“Τα μέτρα είναι επαχθέστατα και άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα”, κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
papaioannou

Συνάντηση της Βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή με τη Διοίκηση του Ε.Κ.Σ


Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση συζήτησαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου με την βουλευτή του νομού κα Αγνή Καλογερή.

Επίσης μίλησαν για τις αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους των νησιών που έχουν προκαλέσει σε όλα τα επίπεδα. Εισόδημα, ανεργία, αγροτική παραγωγή, χαράτσια, υγεία, παιδεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, τουρισμός.

Εξάλλου η διοίκηση του Ε.Κ.Σ σε συνεδρίαση της αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη βουλή , την πρωτοβουλία για τις συγκοινωνίες και μαζί με τα εργατικά Κέντρα Λέσβου, Κω και τα ναυτεργατικά σωματεία το κάλεσμα όλων των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Αιγαίου σε συνάντηση στις 10 Νοέμβρη 2012 στον Πειραιά για διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και συντονισμό δράσης για την διεκδίκησή τους καθώς και την στήριξη της πρότασης νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος περί κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων.
Βιολέτας Τριπόδη
radiocafe

Πρόγραμμα Εορτασμού της 100ης Επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 29 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αριθμ. πρωτ. οικ. 41215/4636

Θέμα:« Πρόγραμμα Εορτασμού της 100ης Επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα »

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 θα εορτασθεί η 100η Επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα.

Στα πλαίσια του εορτασμού θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις : Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012:

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες σε όλο το νησί.

Στην πόλη της Σάμου:

Ώρα 08:00: Μετάδοση εμβατηρίων, από τη μεγαφωνική συσκευή του Στρατού και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλης.

Ώρα 08:30 : Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. (Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25) Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Αγγελινάρα.

Θα ακολουθήσει αποκαλυπτήρια μνημειακής στήλης από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη Δέηση στον Αδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Aντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ. Θα επακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ένδοξων νεκρών και ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:40 : Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων και Τμημάτων Στρατού. Θα παρελάσουν επίσης αντιπροσωπείες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο.

Ώρα 12:30 : Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου.

Ώρα 17:15 : Υποστολή Σημαίας με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 19:00: Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου ο κ. Εμμ. Βαρβούνης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Ενώσεως Διδάγματα». Ιστορικά τραγούδια της Σάμου από την χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ».

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα «Η απελευθέρωση της Σάμου» . Δεξίωση. Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν (ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν):
  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου ,Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών
  • Ο κ. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
  • Ο Βουλευτής Νομού Σάμου
  • Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
  • Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών και ο Εισαγγελέας
  • Ο κ. Ταξίαρχος Διοικητής της 79ης ΑΔΤΕ
  • Ο κ. Δήμαρχος Σάμου
  • Ο κ. Πρόεδρος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου
  • Ο κ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου
  • Οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι
  • Ο κ. Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σάμου
  • Οι κ.κ. Προϊστάμενοι ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών
  • Ο κ. Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου
  • Οι κ.κ. Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη.
  • Οι κ.κ. Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
  • Οι κ.κ. Πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
  • Οι κ.κ. Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
  • Οι κ.κ. Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών
  • Οι κ.κ. Πρόεδροι Επιμελητηρίων
  • Ο κ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
  • Οι κ.κ. Πρόεδροι Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων
  • Ο κ. Πρόεδρος της ΕΟΣΣ και οι Πρόεδροι Γεωργικών Συνεταιρισμών
  • Οι κ.κ. Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων
  • Οι κ.κ. Διευθυντές Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων πόλεως Σάμου.
ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Οι κ.κ. Πρόξενοι και Προξενικοί Αντιπρόσωποι ξένων χωρών καλούνται να παραστούν.

Οι κ.κ. Εκπρόσωποι Κομμάτων και Πολιτικών Νεολαιών καλούνται να παραστούν.

Οι κ.κ. Αντιπρόσωποι Τύπου, Ραδιοφωνικών Σταθμών και Ανταποκριτές Τηλεοπτικών Σταθμών παρακαλούνται να παραστούν. Τα της Επιμνημόσυνης Δέησης να ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Η 79 ΑΔΤΕ παρακαλείται:

Να διαθέσει τιμητικά στρατιωτικά τμήματα στις εκδηλώσεις που προβλέπονται ανωτέρω.

Να ορίσει αντιπροσωπεία Αξιωματικών κατά την κρίση της.

Να διαθέσει μεγαφωνική συσκευή για τις εκδηλώσεις που προβλέπονται παραπάνω.

Να διαθέσει τη Φιλαρμονική για τις εκδηλώσεις έπαρσης και υποστολής της Σημαίας, στον προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού χώρο κατά την άφιξη των επισήμων, κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Να ορίσει Στρατονόμο για την παράδοση στεφάνου στον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη κατά την κατάθεση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Ο Δήμαρχος Σάμου παρακαλείται:

Να ρυθμίσει τα της τελετής στον προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού χώρο κατά την άφιξη των επισήμων, κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατά την παρέλαση σε συνεργασία με την 79 Α.Δ.Τ.Ε . Για τον καταμερισμό των πολιτικών τμημάτων η συνεννόηση θα γίνει με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Να εγκαταστήσει την εξέδρα και να προετοιμάσει τους χώρους των εκδηλώσεων, να μεριμνήσει για την χάραξη των γραμμών, για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, καθώς και για την κατασκευή στεφάνων.

Να ρυθμίσει τα της τελετής της Επιμνημόσυνης Δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη (προετοιμασία τελετής, τελετάρχης, επίδοση στεφανιών).

Το Λιμενικό Ταμείο παρακαλείται:

Να μεριμνήσει για την καθαριότητα και το άσπρισμα των ρείθρων του τμήματος της παραλιακής λεωφόρου, που γίνεται η εκδήλωση. Να σημαιοστολίσει την παραλιακή οδό.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και το Λιμεναρχείο Σάμου παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την τάξη των πεζών στους χώρους της εκδήλωσης.

Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων παρακαλείται για τη διάθεση δύο προσκόπων κατά την κατάθεση των στεφανιών.

Τελετάρχης να οριστεί με μέριμνα του Δήμου Σάμου Υπεύθυνο για την προετοιμασία και την εμφάνιση των μη στρατιωτικών τμημάτων ορίζουμε τον Προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Σάμου, ο οποίος παρακαλείται να μεριμνήσει και για την έναρξη της παρελάσεως, ευθύς ως οι επίσημοι προσέλθουν στην εξέδρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και μεγαλοπρεπέστατη παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ