Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε αναμμένα κάρβουνα οι Τούρκοι από την ελληνοϊσραηλινή αεροπορική άσκηση

Φόβος ότι οι Τούρκοι θα «απαντήσουν» δυναμικά ιδιαίτερα στην ελληνική πλευρά, μετά την κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χώρων, εκφράζεται από ελληνικούς στρατιωτικούς κύκλους.

Η άσκηση – συνεκπαίδευση ελληνικών και ισραηλινών πληρωμάτων των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εντός του FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ 2012, ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Τα ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη φιλοξενήθηκαν στην 110η Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης οι Τούρκοι παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις Ελλήνων και Ισραηλινών αλλά απέφυγαν οποιαδήποτε πρόκληση.

Με το τέλος της άσκησης όμως οι πρώτες τουρκικές κινήσεις απέδειξαν ότι κάτι... τρέχει. Και ο φόβος βέβαια υπάρχει για την Ελλάδα και όχι για το Ισραήλ με το οποίο μπορεί η Άγκυρα να μην έχει και τις πλέον καλές σχέσεις όμως δεν μπαίνει στη διαδικασία να τις επιδεινώσει ακόμη περισσότερο.

Οι ασκήσεις που εκτέλεσαν τα ελληνικά και ισραηλινά αεροσκάφη αφορούσαν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης (Air to Air), επιχειρήσεις εικονικής προσβολής στόχων στο έδαφος (Air to Ground) και μεικτές αεροπορικές επιχειρήσεις [Composite Air Operations (COMAO).

Την ισραηλινή αποστολή αποτελούσαν 10 διθέσια αεροσκάφη F-16 ISUFA και 152 άτομα προσωπικό ενώ η ελληνική πλευρά συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 και Mirage-2000.


diktionews

Δεν υπάρχουν σχόλια: