Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δεν έγινε η αιμοδοσία στην Σάμο

Έφυγαν χωρίς να πραγματοποιήσουν την αιμοδοσία τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Σάμο.


Από νωρίς το πρωί υπήρξε συγκέντρωση δεκάδων πολιτών, εκπροσώπων φορέων, μελών του ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία, αφού τα μέλη της Χρυσής Αυγής επέμεναν στον όρο το αίμα που διαθέτουν στην Τράπεζά τους να διατίθεται μόνο σε Έλληνες.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο της αιμοδοσίας ζητούσαν να πάρει θέση η διοίκηση και να μην δεχτεί την αιμοδοσία υπό όρους, αφού πρόκειται για εθελοντική πράξη που αφορά τον συνάνθρωπο.

Χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες διαβουλεύσεων της διοίκησης με τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους εκπροσώπους των φορέων για να εκτονωθεί η αντιπαράθεσ.

Γύρω στις 2 η ώρα το μεσημέρι κλήθηκε ο εισαγγελέας στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο οποίος είχε συνομιλία και με τις δύο πλευρές. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι φορείς δεν δέχτηκαν να αφήσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν την αιμοδοσία, εάν δεν υπέγραφαν ότι αποσύρουν τον όρο «αίμα μόνον για Έλληνες», που έθεταν αρχικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: