Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Όσοι πιστεύουμε...!!

Η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης για το 8ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα στο Σικάγο, μέρα μνήμης των καπνεργατών στην Θεσσαλονίκη το 1936, μέρα μνήμης της θυσίας των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής για την απελευθέρωση της πατρίδας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αποδείχθηκε περίτρανα και ιστορικά ότι αυτές οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες. Η εργατική τάξη τιμώντας διαχρονικά τους νεκρούς της κέρδισε την αξιοπρέπειά της κι ανέβασε ψηλά τον πήχη στο όνειρο και τη λευτεριά.

Σήμερα, στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων οι κατακτήσεις του αιώνα δεν είναι πια αυτονόητες και δεδομένες.

Κι εδώ ξεπροβάλει ένα μεγάλο ιστορικό δίλλημα για όλους μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά. Ή θα αντισταθούμε στην ταξική επίθεση της φρίκης και της ασκήμιας ή θα χαθούμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία στον «Καιάδα» της ιστορίας.

Όσοι πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει σε συνθήκες απαξίωσης της υγείας, της παιδείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας,

Όσοι πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος,

Όσοι νιώθουμε την έλλειψη 4000 συνανθρώπων μας αυτοκτονημένων – δολοφονημένων δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενωμένοι.

Κοιτάζοντας μπροστά τις επόμενες γενιές αλλά και τη ζωή που μας απομένει, κατανοούμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε.

Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, εμείς όμως είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: