Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: «Αν η κίνηση πετύχει τότε θα υπάρξουν επιπλέον 20.000 τουρίστες στο νησί μας την επόμενη σεζόν».

Δελτίο τύπου με το οποίο εκφράζει τη στήριξή του στις προσπάθειες που ξεκίνησε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σάμου για την προσέγγιση αεροπορικής εταιρείας low cost, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, που αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση και την καταβολή από κάθε μέλος του, του ποσού των 100 €. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:


Εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η οποία επιτείνεται συνεχώς με ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, επιβολή νέων φορολογικών μέτρων κ.α., η αγοραστική δυναμική των κατοίκων της Ελλάδας έχει μειωθεί δραματικά και οι άνθρωποι που ασχολούνται με εμπορικές δραστηριότητες αγωνίζονται πλέον για την επιβίωσή τους. Γι’ αυτό, κατά κοινή ομολογία, η μόνη ελπίδα για επιβίωση των επιχειρήσεων σε μία χώρα κατ’ εξοχήν τουριστική, όπως η Ελλάδα είναι η ενδυνάμωση της τουριστικής της κίνησης.

Βλέποντας λοιπόν, ότι η φετινή τουριστική κίνηση είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με τα άλλα νησιά της χώρας, οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον τουρισμό στη Σάμο, αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, Κώστας Κυριαζής, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει στον νομό περισσότερους τουρίστες, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός συνδέσμου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και ο οποίος θα χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις. Σε αυτόν τον πανσαμιακό σύνδεσμο θα συμμετέχουν, ως αντιπρόσωποι, οι πρόεδροι όλων των συλλόγων, ενώ τα μέλη του κάθε συλλόγου, θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ, είτε εφάπαξ, είτε τμηματικά. 

Ο κύριος σκοπός της συλλογής αυτών των χρημάτων, είναι να βρεθεί μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (low cost), η οποία θα εκτελεί τέσσερις (4) πτήσεις charter την εβδομάδα, για το χρονικό διάστημα από 01/04 έως 15/11 για το 2014. Οι επαγγελματίες του τουρισμού υποστηρίζουν ότι αν αυτή η κίνηση πετύχει τότε θα υπάρξουν επιπλέον 20.000 τουρίστες την επόμενη σεζόν.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κρίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την οικονομική ανάκαμψη των μελών του, αποφάσισε την συμμετοχή του στην παραπάνω κινητοποίηση και την καταβολή από κάθε μέλος του, του ποσού των 100 € εφάπαξ ή των 50 € σε δύο δόσεις. Το ποσό που θα καταβληθεί από κάθε μέλος θα αναγράφεται ονομαστικά σε κατάσταση, καθώς και το συνολικό συγκεντρωθέν ποσό, που θα διατεθεί, από τον κάθε φορέα και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς πληροφόρηση όλων και απόδειξη της διαφάνειας της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.
samiakonvima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: