Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Συμμετοχή Ελληνικών Περιφερειών σε πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Βέλγιο»

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., η Πρεσβεία μας στο Βέλγιο και ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργανώνουν εκδηλώσεις για τη μεγιστοποίηση της προβολής της Ελλάδας και του τουριστικού προϊόντος. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα αποτελούν μια συνδυασμένη προβολή επιχειρήσεων και προϊόντων, καθώς και του τουριστικού προϊόντος των 13 διοικητικών περιφερειών της Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1η Απριλίου στις Βρυξέλλες, στο χώρο του Brussels Press Club Europe (δίπλα στα ευρωπαϊκά θεσμικά Όργανα) θα προβληθούν στη βελγική αγορά παραδοσιακά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, αντιπροσωπευτικά των ελληνικών περιφερειών και την Πέμπτη 3 Απριλίου στην Αμβέρσα, στον πολιτιστικό χώρο «HORTA» θα παρουσιαστούν οι ελληνικοί προορισμοί. Αναλυτικά:


Α. Εκδήλωση Βρυξελλών, 31/3-1/4/2014

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το Γραφείο του Εμπορικού Συμβούλου (ΟΕΥ) και τον ΟΠΕ στοχεύει στη διήμερη παρουσίαση και γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων σε Βέλγους δημοσιογράφους και προμηθευτές. Για όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν, το γραφείο ΟΕΥ έχει αναλάβει τη διευθέτηση των επαγγελματικών συναντήσεων με βελγικές επιχειρήσεις (εισαγωγείς, διανομείς και χονδρεμπόρους). Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Παράλληλα με την προβολή των προϊόντων, οι ελληνικές Περιφέρειες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν για 15 λεπτά τα πλεονεκτήματα του τουριστικού προορισμού.

Β. Εκδήλωση Αμβέρσας, 3/4/2014

Το Β2Β workshop που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου στην Αμβέρσα, απευθύνεται σε επαγγελματίες του Τουρισμού, κυρίως στους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής της Φλάνδρας. Υπολογίζεται προσέλευση 150 συμμετεχόντων. Ήδη, οι δύο μεγάλοι Τ/Ο της βελγικής αγοράς JETAIR-TUI και THOMAS COOK έχουν δηλώσει συμμετοχή με δικά τους stand.

Για τη διασφάλιση επιτυχούς προσέλευσης στην εκδήλωση, εταιρεία έχει αναλάβει την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσης, τη δημιουργία ιστοσελίδας για την εκδήλωση και τη συμμετοχή των τουριστικών πρακτόρων σε e-training.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις επαγγελματικές επαφές, θα ακολουθήσει μια γενική παρουσίαση των ελληνικών προορισμών, networking και θα κλείσει με τη διεξαγωγή κλήρωσης με ταξίδια και διαμονές που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες. 

Πιστεύουμε ότι αυτή η δράση, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή των νησιών μας και των επιχειρήσεών μας στη Βελγική αγορά και για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες τουρισμού του νομού μας.

Παρακαλούμε όπως, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες τουρισμού του Νομού μας, να μας ενημερώσουν για τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις, εγκαίρως, για να οργανωθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις. Παρακαλούμε επίσης, για τη συμμετοχή των επαγγελματιών τουρισμού στην παραπάνω κλήρωση, προσφέροντας πακέτα φιλοξενίας ολιγοήμερων διακοπών για 2 άτομα.

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων των επιχειρήσεων του νομού μας, συγκεντρώνονται σε χώρο, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, μέχρι την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: