Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

3Η ΕΚΘΕΣΗ Παραδοσιακών Προϊόντων-Πολιτισμού και Τουρισμού Σάμου στη ΚΑΒΑΛΑ


ΠΕΜΠΤΗ 13 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

«Το νησί των ανθρώπων, το κρασί των θεών»
«Όποιος τη γνωρίσει, θα την αγαπήσει…»


Η 3Η ΕΚΘΕΣΗ Παραδοσιακών Προϊόντων, Πολιτισμού και Τουρισμού της ΣΑΜΟΥ διοργανώνεται φέτος στην Καβάλα από την ΔΥΝΑΜΙΚΗ PROMOTION Σάμου, την Πέμπτη 13 έως το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014. 

Η εκθεσή μας θα φιλοξενείται στον χώρο του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας, από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Σάμο μέσα από έκθεση φωτογραφίας, καθώς επίσης και από την λαογραφική έκθεση του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», που θα παρουσιάσει την λαογραφική διαδρομή και την πορεία του νησιού στον χρόνο. Πρόκειται για σπάνια στοιχεία πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς. 

Ακόμη οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα της Σάμου, όπως το παγκοσμίως γνωστό ΚΡΑΣΙ, το ονομαστό ούζο, το βραβευμένο ελαιόλαδο, τα βότανα, είδη του πρωτογενούς τομέα και παραδοσιακά γλυκά. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σάμου μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στην κεντρική αίθουσα του Αμφιθέατρου, μετά από τα εγκαίνια της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 η ώρα από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κύριο Αρχέλαο Γρανά.

Μια μεγάλη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς αγάπης θα πραγματοποιηθεί ως προοίμιο της Έκθεσης. Η κοινωνία της Σάμου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ PROMOTION Σάμου, συνέλλεξε μεγάλες ποσότητες από παιδικά ρούχα και παιχνίδια καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα προσφερθούν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας και στο Ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί ¨Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ¨ - σε μία μικρή τελετή παράλληλα με τα εγκαίνια της Έκθεσης. 

Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστούν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, όπως επίσης θα συμμετέχουν και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Καβάλας και ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων .

Η Έκθεση διοργανώνεται από την «ΔΥΝΑΜΙΚΗ PROMOTION Σάμου», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, του Δήμου Σάμου - ΔΟΠΠΟΝΑ και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης- Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Υποστηρίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, καθώς και από επιχειρηματίες της Σάμου. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Υπεύθυνος Οργανωτικού της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ PROMOTION ΣΑΜΟΥ:
Τάσος Φουντουλάκος, τηλ: 694.1676762
e-mail: dinamikisamos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: