Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το Έτος 2014.

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό που μας κοινοποίησε ηλεκτρονικά η Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου τα παρακάτω: 

α. Δεν έχει εκδοθεί εκτελεστικός Κανονισμός από την Επιτροπή, όπως γινόταν σε ετήσια βάση μέχρι και το 2013, σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής των πόρων που δι-ατίθεντο στα Κράτη Μέλη για την εφαρμογή των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε. Κατά συνέπεια, δεν έχει εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθόριζε σε ετήσια βάση τις λεπτομέρειες εφαρμογής του εν λόγω σχετικού Κανονισμού (είδη τροφίμων προς διανομή κλπ).

β. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους προ-βλέπεται να αντικατασταθεί και να διευρυνθεί το κοινοτικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων μέσα από έναν νέο Κανονισμό, ο οποίος, προς το παρόν, δεν έχει ψηφισθεί. Επιπλέον, το νέο αυτό Κανονιστικό πλαίσιο παρακολουθείται από άλλο Υπουργείο (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) ως επισπεύδουσα αρχή.

2. Αποτέλεσμα των ανωτέρω προς το παρόν η μη ενεργοποίηση του προγράμματος.

3. Τέλος ο Σύλλογός μας οφείλει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πλήρη συνεργασία και ενημέρωση που μας παρείχαν οι εργαζόμενοι της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και ιδιαιτέρως οι κ.κ. Σταματούλης Χριστόδουλος και Καμπούρης Χρήστος τους οποίους και προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τον επαγγελματισμό τους όσο και ιδιαιτέρως για την ανθρωπιά τους. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ιωάννης Β. Βούρος                                            Απόστολος Γ. Τσιώλης 



Δεν υπάρχουν σχόλια: