Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δικαίωση για τους 20 εργαζόμενους της ΕΡΤ Ηρακλείου και των σωματείων τους

Παράνομη η απόλυση των συναδέλφων με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει θερμά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόλυση των 20 εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις είναι άκυρος, γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά τις ομαδικές απολύσεις. 


Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε αποδοχές υπερημερίας που πρέπει να εκτελεστούν αμέσως από το ελληνικό δημόσιο. Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει τους συναδέλφους και τα Σωματεία που από την πρώτη στιγμή μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ υποστήριξαν ότι η πρωτοφανής αυτή κυβερνητική επιλογή ήταν απολύτως αντισυνταγματική και παράνομη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει πανηγυρικά τους συναδέλφους μας:

· υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την αμετακίνητη θέση του ότι η Κυβέρνηση οφείλει επιτακτικά να ανοίξει και πάλι την ΕΡΤ, αξιοποιώντας τους έμπειρους εργαζόμενούς της

· απαιτεί την απόδοση στους συναδέλφους όλων των δεδουλευμένων, των αποζημιώσεων, των υπερωριών, των αποδοχών αδείας

· δηλώνει ότι συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των συναδέλφων της ΕΡΤ Ηρακλείου τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας τους αφορά τον αγώνα όλων μας για δημοσιογράφους ανεξάρτητους και ελεύθερους στην άσκηση των καθηκόντων τους, για έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση, για απόλυτη ανάγκη της διασφάλισης του αγαθού της αμερόληπτης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης


Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: