Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ουκρανία εκτός ελέγχου

Χαρακτήρα μαζικής δολοφονίας είχε ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από ακραίους υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου την Παρασκευή. 37 τα θύματα ανάμεσα στους φιλορώσους διαδηλωτές από τον εμπρησμό, συνολικά 42 τα θύματα από τη ματωμένη νύχτα στην Οδησσό. Νέες επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά αυτονομιστών στο Κράματορσκ το πρωί του Σαββάτου.

Επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στο Κράματορσκ: Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών στη βιομηχανική ανατολική περιφέρεια της χώρας συνεχίζονταν τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, όπως συνεχίζεται και η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ.

Εμπρησμός στην Οδησσό: Το Russia Today μετέδωσε χθες ότι τουλάχιστον 38 φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους όταν ακροδεξιοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου, έβαλαν φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό. Ο τελικός απολογισμός φαίνεται να είναι 31 νεκροί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των φιλορώσων διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και άλλα όταν όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Τα διεθνή ΜΜΕ ήδη μεταδίδουν φρικιαστικές φωτογραφίες από το μαζικό έγκλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: