Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Palmos Analysis: Με 3,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με 5% στις εθνικές


“ Μεγάλο προβάδισμα τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές καταγράφεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr. 

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται και διευρύνεται σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου ”

Μεγάλο προβάδισμα τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές καταγράφεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το πολιτικό κλίμα αρχίζει πλέον να αλλάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί ρεύμα ισχυρής εκλογικής επιρροής μέσα στο εκλογικό σώμα, με την διαφορά του από τη δεύτερη ΝΔ να διαμορφώνεται στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες για τις ευρωεκλογές και να εκτοξεύεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών.


Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 21,5% με την ΝΔ να ακολουθεί με 18,1, με τη διαφορά να διευρύνεται σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου που όπως αποδεικνύεται κλόνισε την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το Ποτάμι συγκεντρώνει 6,9%, το ΚΚΕ 3,4%, η Ελιά 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%, το ΛΑΟΣ 1,7% η ΔΗΜΑΡ 1,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,7%. Το ποσοστό όσων δεν έχουν αποφασίσει κυμαίνεται στο 16,2%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,3%.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών, η διαφορά διερύνεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 26,5% και την ΝΔ να ακολουθεί με 21,4%. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το Ποτάμι συγκεντρώνει 5,2%, το ΚΚΕ 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, το ΠΑΣΟΚ 2,2%, το ΛΑΟΣ 1,9%, η ΔΗΜΑΡ 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,5%. Το ποσοστό όσων δεν έχουν αποφασίσει κυμαίνεται στο 12,8%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,2%.
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: