Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Α. Τσίπρας από Μυτιλήνη: "Σε αυτές τις εκλογές, θα αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε" (video)


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στην Μυτιλήνη μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζο, όπου και μίλησε το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Σαπφούς.

Εκεί, όπου ο υπερβάλλον ζήλος της συγκυβέρνησης απέναντι στις επιταγές των δανειστών έχει μετατρέψει σε «υγρό τάφο» το Αιγαίο, ο υποψήφιος της Αριστεράς για μία άλλη Ευρώπη κατέθεσε την εναλλακτική ανθρωποκεντρική πρόταση όχι μόνο για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και για το τέλος της λιτότητας και της υποταγής. 


«Αυτός ο Μάης είναι της αριστεράς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μυτιλήνη. Έστειλε μήνυμα σε Μέρκελ, Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «δεν θα ανεχτούμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, να μας σέρνετε για δεκαετίες δεμένους στο άρμα ενός χρέους που είναι αβίωτο, άδικο, και καταδικαστικό για τις ζωές μας». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο αποτελεί ένα νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας, με απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, και νέες περικοπές σε συντάξεις». 



Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια, θα διώξει την τρόικα και θα αποκαταστήσει άμεσα τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό. 

Δεν σας υποσχόμαστε να σας διορίσουμε, σας καλούμε σε εξέγερση για την ανατροπή, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Go back! Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει. Η μέρα εκείνη κοντοζυγώνει. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Αυτός ο Μάης είναι της αριστεράς. 


http://www.stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: