Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στη Σάμο


Φωτογραφίες: 902.gr
Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 27/11/2014 στη πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου κατά τη διάρκεια της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ

Ότι η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που είναι επιταγή του κεφαλαίου και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση οξύνεται και κλιμακώνεται σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Στην κατεύθυνση αυτή στοχεύουν οι νέες ανατροπές που θέλουν να περάσουν στην κοινωνική ασφάλιση δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τους όρους συνταξιοδότησης και πετσοκόβοντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις.

Για το πέρασμα αυτής της πολιτικής θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα. Θέλουν να αλυσοδέσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ώστε ανενόχλητοι να την εφαρμόζουν χωρίς αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας. Δεν τους φτάνει το ότι έχουν μετατρέψει τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε μηχανισμούς στήριξης του σάπιου συστήματος. Δεν τους φτάνουν για να ολοκληρώσουν την αντεργατική επίθεση τα τσιράκια τους, οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με την εργατική τάξη, τα συνδικάτα και την απεργία και πιστεύουν ότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Να είναι όμως σίγουροι ότι δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Τώρα ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η δική μας φωνή. Η φωνή των εργαζομένων και των άνεργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών, των αυτοπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων. Η φωνή των 2.500.000 ανασφάλιστων, των 1.500.000 ανέργων, των 850.000 απλήρωτων και των 300.000 εργαζόμενων που δουλεύουν «μαύρα».

Τώρα ήρθε η ώρα ν’ ανανεώσουμε το μήνυμα αντίστασης και ξεσηκωμού από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ της 1ης Νοέμβρη και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


· Να υπογραφεί τώρα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Υπογραφή Κλαδικών Σ.Σ.Ε.

· Καμιά νέα παρέμβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Κάλυψη των απωλειών όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

· Καμιά νέα παρέμβαση κράτους και εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

· Όχι στην εξάρτηση των παροχών υγείας από τα ένσημα των ασφαλισμένων.

· Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στον ηλικιακό διαχωρισμό του μισθού. Υποχρεωτικότητα των συμβάσεων. Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος. Όχι στη απελευθέρωση των απολύσεων

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

· Όχι στην εκμετάλλευση των εργαζομένων στα 5μηνα και λοιπά προγράμματα απασχόλησης. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

· Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας.

· Όχι στις μειώσεις στα επιδόματα τοκετού, ΑμΕΑ, των χρόνιων πασχόντων, πολυτέκνων κλπ

· Ασφαλείς συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.

· Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Κατάργηση της ΚΑΠ και διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ

· Όχι στη φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: