Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για το Ε.Κ.Α.Β στη Σάμο


Η επείγουσα προνοσοκομειακή αντιμετώπιση είναι ανύπαρκτη στο νησί μας. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης του ατυχήματος και του αιφνίδιου συμβάντος όπου αυτό και αν συμβεί στο δρόμο, στο σπίτι, στο χωράφι, στο γιαπί ή στην θάλασσα.

Ζώντας στην απομακρυσμένη περιοχή μας και σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση, πριν λίγες ημέρες ένας συμπατριώτης μας έχασε την ζωή του λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις σε υποδομές, σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό στις δομές υγείας του νησιού, αφού ένα και μοναδικό ασθενοφόρο καλύπτει όλο το νησί.

Οι ελλείψεις, η αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση μετριούνται με ανθρώπινες ζωές.

Το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας είναι υποστελεχωμένα, τα αγροτικά ιατρεία δεν έχουν γιατρούς, το Π.Ε.Δ.Υ υπολειτουργεί, τα ασθενοφόρα είναι πεπαλαιωμένα, ενώ τα πληρώματα τους σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα περιστασιακά που απαιτούν άμεση επέμβαση.

Απαιτούμε:


1. Την άμεση στελέχωση και την αυτόνομη λειτουργία του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β στη Σάμο.

2. Να υπάρχουν τρία τουλάχιστον ασθενοφόρα οχήματα, στελεχωμένα με το απαραίτητο μόνιμο ειδικευόμενο προσωπικό και με σύγχρονο εξοπλισμό, που θα σταθμεύουν σε Βαθύ, Πύργο και Καρλόβασι όλο το εικοσιτετράωρο.

3. Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας.

4. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα στης δημόσιες δομές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: