Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

1ο Σαμιακό Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσουν το 1ο Σαμιακό Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος».

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014 στο κλειστό γυμναστήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σάμου.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι συμμετοχές μπορούν να δηλώνονται μέχρι και την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014 στο email: nikosrokopanos@gmail.com Για την ευκολότερη καταγραφή των συμμετοχών τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο που θα πρέπει να αποσταλεί στο ΕΠΑΛ Σάμου.

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη 2014 (08:30 - 08:45).

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Αν οι αγωνιζόμενοι είναι 9 έως 14 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, ενώ αν είναι πάνω από 15 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Για τις κληρώσεις θα χρησιμοποιηθεί το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα Swiss Manager.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

1η ημέρα
Άφιξη συμμετεχόντων - επιβεβαίωση συμμετοχών
08:30 - 08:45
Τελετή Έναρξης
08:45 - 09:00
Πρώτη Φάση
09:00 - 14:00
2η ημέρα
Δεύτερη Φάση
08:30 - 12:30
Τελετή Λήξης - Απονομές Επάθλων
12:30 - 14:00

8.      ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς χρόνο σκέψης. Αν όμως κάποια παρτίδα διαρκεί περισσότερο από τις υπόλοιπες του ίδιου γύρου θα χρησιμοποιείται ρολόι με χρόνο σκέψης 15 λεπτών για κάθε παίκτη.

9. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της ΕΣΟ Νίκος Ροκοπάνος με βοηθούς που θα οριστούν από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.

10. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα χρησιμοποιηθούν με σειρά τα παρακάτω κριτήρια ισοβαθμίας:

i) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.

ii) Το κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί των αντιπάλων)

iii) Το κριτήριο Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

iv) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

v) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Κύπελλο θα απονεμηθεί στον 1ο νικητή ενώ μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους της τελικής κατάταξης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των αγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός του χώρου αγώνων.


Ο

Η
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ




Καρύδας Αλέξανδρος
Τσεσμελής Βαγγέλης




Ροκοπάνος Νίκος





Σαμψωνίδης Ανέστης




Δεν υπάρχουν σχόλια: