Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τη Δευτέρα έτοιμο το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης


Συνεχείς συσκέψεις της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα κοινοποιηθούν σε Ε.Ε , ΕΚΤ και ΔΝΤ την Δευτέρα.

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή» τόνισαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού κυβερνητικού συμβουλίου. Αισιοδοξία για αποδοχή των κυβερνητικών προτάσεων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στη λίστα, τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών, διαρθρωτικές αλλαγές σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, μέτρα για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, αλλά και την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πρόταγμα της κυβέρνησης η μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο στόχαστρο 4.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής τονίζει στη Κυριακάτικη Αυγή ο υπουργός επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης παρουσιάζοντας το σχέδιο για να φθάσουν άμεσα στα ταμεία του κράτους έσοδα όχι μόνο από τις οφθαλμοφανείς περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και από την πάταξη του λαθρεμπορίου καθώς και τον έλεγχο διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Με δηλώσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι η σύνταξη της λίστας των μεταρρυθμίσεων θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή και θα σταλεί τη Δευτέρα. Διαβεβαίωσε ότι «θα εισπράξουμε το "ναι" από τους θεσμούς», ενώ σε ενδεχόμενο «όχι», ανέφερε πως θα συγκληθεί νέο Eurogroup την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: